Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > 6 greseli in alimentatie

6 greseli in alimentatie

Acestea sunt considerate cele mai mari greseli in alimentatie si totodata cele care iti pun in pericol si silueta si sanatatea.

1. MANANCI INAINTE DE CULCARE

Kilogramele se depun proportional cu aportul caloric din fiecare zi, nu neaparat corelat cu momentul din zi in care mananci. Totusi, consumul de alimente seara incetineste golirea stomacului si ingreuneaza digestia.

  • SOLUTIA: Evita alimentele grase si ia ultima masa cu cel putin 3 ore inainte de culcare.

2. MANANCI PREA REPEDE
Perturbi porcesul de digestie si asimilezi mai rapid caloriile. Mesele pe fuga pot provoca reflux gastroesofagian si arsuri.

  • SOLUTIA: Redu cantitativ mesele, iar in timpul somnului mentine capul mai ridicat fata de corp.

3. MANANCI PORTII PREA MARI
Este o greseala pe care tinzi sa o faci mai ales atunci cand iti este foarte foame. In acest fel, consumi mai multe calorii.

  • SOLUTIA: Serveste si un aperitiv (alimente usoare) care sa mai reduca din foame si consuma portii cat mai mici. Mananca de mai multe ori pe zi, dar portii mici.

4. NU TE HIDRATEZI SUFICIENT
Daca nu bei suficienta apa pentru a-ti hidrata cum trebuie organismul, risti sa produci incetinirea metabolismului, sa iei in greutate si sa te pricopsesti cu o constipatie.

  • SOLUTIA: Bea minim 2 litri de apa plata pe zi, sucuri naturale si ceaiuri (mai ales ceai verde).

5. CONSUMI PRODUSE CU CEREALE INTEGRALE
Fibrele din cereale ajuta la o digestie mai buna, este adevarat, dar foarte multe produse – painea din cereale integrale, biscuitii, batoanele – nu contin nici jumatate din cantitatea necesara pentru a putea spune ca sunt produse „pe baza de cereale integrale”. Majoritatea contin faina alba, cu un mic adaos de cereale integrale.

  • SOLUTIA: Uita-te atent pe eticheta produselor si cumpara-le pe acelea in compozitia carora cerealele integrale sunt trecute ca doilea component.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns