Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > 6 motive ca sa nasti natural

6 motive ca sa nasti natural

Dezavantajul este ca vei simti durerea aducerii pe lume a bebelusului. Dar, cu o pregatire necesara si suport din partea sotului sau a cuiva apropiat, probabil vei avea multa putere si vei fi deplin satisfacuta ca ai ales sa nasti pe cale naturala.

Iata sase avantaje ale nasterii pe cale naturala:

1. Daca vei naste natural, corpul tau va avea de suferit mai putin decat in cazul operatiei de cezariana si se va reface mult mai repede. De asemenea, nici bebelusul nu va avea de suferit, iar tu vei avea lactatie imediat ce nasti.

2. Desi durerea din timpul nasterii poate fi mare, majoritatea mamicilor care nasc natural spun ca vor face la fel si la urmatoarea nastere, pentru ca nimic nu se compara cu participarea activa la nasterea copilului tau.

3. Pentru ca in timpul nasterii vei fi constienta si activa, vei putea sa te misti astfel incat sa iti gasesti pozitia cea mai confortabila pentru nastere si pentru a impinge cat mai eficient.

4. Vei beneficia de sprijinul si suportul partenerului, care te va ajuta sa treci mai usor peste durerile facerii.

5. Vei scapa de anestezia epidurala (consta in injectarea substantei anestezice, continuu sau in doze repetate, la nivelul coloanei vertebrale lombare, intre os si meninge – teaca protectoare a maduvei spinarii, printr-un cateter fin – cateter epidural -), de inciziile la nivelul pielii si a uterului, precum si de aspirarea lichidului amniotic.

6. Exercitiile de relaxare din timpul nasterii iti vor fi de folos si dupa aceea. Multe mamici au apelat la ele in primele zile de alaptare si de ingrijire ale bebelsului, cand grijile sunt coplesitoare, iar corpul trebuie sa se refaca.

Comments

comments

Lasă un răspuns