Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > 6 superstitii medicale explicate

6 superstitii medicale explicate

Multe astfel de mituri sunt legate de ceea ce simti. Daca ti se zbate ochiul sau pur si simplu te mananca nasul, acestea sunt niste simptome trecatoare, pe care nu stii sa ti le explici si, prin urmare, accepti cu usurinta superstitiile.

Desi nu le cunosti cauza, ea exista, iar inainte sa pui raul in fata, afla ce spune credinta populara si care este explicatia stiintifica.

Te imbujorezi fara motiv

  • Se spune ca te vorbeste cineva de rau

EXPLICATIE MEDICALA: in general, starea de stres a organismului determina inrosirea obrajilor si aparitia senzatiei de arsura. Este un stres de care poti sa nu fi i neaparat constienta, dar care sa determine o astfel de reactie. O stare emotionala, consumul de alcool duc la aceeasi reactie. Daca roseata persista 1-2 zile, e cazul sa te adresezi medicului, pentru ca poate fi simptomul unei afectiuni pulmonare.

Te mananca nasul

  • Se spune ca e rost de suparare ori cearta

EXPLICATIE MEDICALA: dincolo de aceste superstitii, mancarimea nasului poate fi provocata de un alergen – un fir de praf, o substanta ce excita terminatiile nervoase sau polen. Uneori, aceasta mancarime reprezinta un simptom al unei afectiuni intestinale, fiind vorba chiar de viermi intestinali. In acest ultim caz, mancarimea nu este ocazionala, ci apare deseori in decursul mai multor zile.

Te mananca palma

  • Se spune ca faci cunostinta cu cineva sau dai bani

EXPLICATIE MEDICALA: in palma, sensibilitatea este mai mare, iar deseori, o simpla substanta cu care intram in contact determina o astfel de reactie. Insa si stresul sau unele probleme endocrine duc la sensibilizarea terminatiilor nervoase din aceasta zona si la producerea senzatiei de mancarime. Asadar, nimic paranormal!

Ti se zbate ochiul

  • Se spune ca e semn rau

EXPLICATIE MEDICALA: zbaterea pe care o simti la nivelul ochiului este cauzata de o crestere brusca a tensiunii, o stare de stres sau de o carenta de calciu si magneziu (elemente vinovate si pentru zbaterea muschilor ori pentru crampele musculare).

Iti tiuie urechea

  • Se spune ca vorbeste cineva despre tine

EXPLICATIE MEDICALA: in termeni medicali, acest tiuit se numeste tinitus. Ori este provocat de stres, tensiune, expunerea la un sunet cu intensitate inalta, ori e cauza degradarii oscioarelor urechii interne, ceea ce explica prezenta tinitusului in special la batrani.

Te mananca in ureche

  • Se spune ca o sa ploua

EXPLICATIE MEDICALA: o infectie, un fir de par sau deshidratarea pielii in urma spalarii cu sampon duc la aceasta senzatie. Insa, intr-adevar, poate prevesti si ploaia! Explicatia este ca umezeala din atmosfera irita cilii din ureche si astfel apare mancarimea. Temperatura ridicata poate avea acelasi efect, dar prin uscarea cililor.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns