Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Șapte motive pentru care să mănânci avocado zilnic

Șapte motive pentru care să mănânci avocado zilnic

Se spune despre avocado că este unul din fructele cu puteri miraculoase pentru sănătate. Efectele beneficie ale acestuia se fac simţite rapid, iar consumul constat de avocado este una din condiţiile unei diete sănătoase. Îţi reamintesc că o dietă sănătoasa este marele secret al unei vieţi frumose!

Iată care sunt cele 7 motive pentru care trebuie să mănânci avocado zilnic sau, macar cat de poate de des, asta însemnând de două-trei ori pe săptămână.

1. Avocado este bogat în proteine vegetale uşor asimilabile. Toţi aminoacizii sunt asimilaţi, iar metabolismul uman îi combină în proteine complete esenţiale. Acest lucru înlătură o parte din sarcina pancreasului, de la eliberarea de enzime care susţin procesele de formare a proteinelor, dar uşurează şi munca ficatului, pentru că acesta primeşte aminoacizii esenţiali fără de care nu poate să funcţionezse normal. Avocado este esenţial în cursul dietelor, pentru femeile însărcinate, copiilor şi celor care au exclus cranea şi alimentele de origine animală din dietă.

2. Pentru persoanele care conumă multă carne, avocado are capacitatea de a limita creşterea nivelului trigliceridelor serice. Trigliceridele serice sunt un indicator care declanşează afecţiuni inflamatorii şi care pot duce la boli de inimă grave şi la accidente vasculare într-o măsură mai mare decât o poate face un nivel crescut al colesterolului din sânge.

3. Avocado are un conţinut mare de vitamina E naturală, care este un puternic antioxidant şi ajută la prevenirea cancerului. Vitamina E sintetică poate fi toxică, iar depaşirea nivelului admis zilnic poate duce la complicaţii grave. Vitamina E naturală nu are aceste efecte.

4. Avocado ajută ficatul să producă glutationa, considerată ca fiind antioxidantul principal pentru metabolismul uman.
Glutationa, de fapt, reîmprospătează şi reciclează antioxidanţii consumaţi şi cei care provin din alte surse. Magneziul, implicat în peste 300 de procese metabolice, este de asemenea unul din mineralele prezente în cantităţi mari în avocado.

5. Un alt motiv pentru care trebuie să mănânci avocado zilnic este capacitatea acestui frut de a reduce riscul de cancer la sân datorită bogăţiei de luteină, vitamina E şi înaltul conţinut în acizi oleici mononesaturati.

6.  Avocado îmbunătăţeşte sănătatea inimii prin promovarea unui flux sanguin mai bun şi prin coborârea presiunii sanguine, datorită abundentului conţinut de acid oleic.

7. Avocado îmbunătăţeşte funcţionarea creierului şi previne afecţiunile degenerative ale celulei nervoase. Avocado este al doilea fruct după afine negre în ce priveşte favorizarea sănătăţii cerebrale. Înaltul conţinut în acid oleic al avocado-ului ajută la crearea şi menţinerea mielinei, care protejează sistemul nervos şi creierul. Mielina mai ajuta la mărirea vitezei transmisiilor nervilor, ceea ce îi face pe consumatorii de avocado mai alerţi şi mai rapizi mental.

Acestea au fost principalele 7 motive pentru care trebuie să mănânci avocado zilnic. Cantitatea recomandată este de un sfert de fruct, mancat ca atare cu suc de lămâie sau în salate sau sandvişuri sau ca garnitură.

Un alt argument important în favoarea acestui minunat fruct şi un alt motiv pentru care trebuie să mănânci avocado zilnic este faptul că având o coajă groasă în pulpa fructului pesticidele ajung în cantitate foarte mică spre deosebire de alte fructe şi legume.

Citeste si: Avocado, 10 beneficii pentru femei

Comments

comments

Lasă un răspuns