Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > 8 motive pentru care ar trebui să folosești deodorant natural

8 motive pentru care ar trebui să folosești deodorant natural

deodorant natural

Produsele cosmetice și de îngrijire naturale câștigă din ce în ce mai multă popularitate, datorită numeroaselor beneficii pe care le aduc. Poate că ai încercat și tu deja pastă de dinți sau produse de hidratare a pielii 100% naturale, dar te temi să folosești deodorant – te înțelegem, nimeni nu vrea să miroasă a transpirație! Totuși, această teamă este nefondată, pentru că deodorantele naturale sunt la fel de eficiente sau chiar mai bune.

Iată 8 motive pentru care și tu ar trebui să folosești deodorant natural.

Nu conține aluminiu

Aluminiul este un ingredient obișnuit în deodorante și în cea mai mare parte din antiperspirante. Acesta a fost legat de boli care afectează creierul, precum Alzheimer, și este un posibil factor de risc în cancerul de sân. Compușii pe bază de aluminiu din antiperspiranți formează un dop care oprește curgerea transpirației pe suprafața pielii, ceea ce forțează toxinele să revină în sânge. Acesta este motivul principal pentru care ar trebui să alegi deodorante naturale.

Permite corpului să transpire

Transpirația nu doar că este un proces normal al corpului, ci este și absolut necesară. Atunci când corpul se încălzește, transpirația te ajută să reglezi temperatura acestuia. Ea nu miroase a nimic – mirosul neplăcut este cauzat de bacteriile din acea zonă.

Previne mirosul neplăcut

Cele mai multe deodorante naturale conțin bicarbonat de sodiu, care împiedică formarea de bacterii care provoacă mirosurile neplăcute.

Nu pătează hainele

Spre deosebire de deodorantele cu aluminiu, cele naturale nu îngălbenesc hainele.

Echilibrează hormonii

Deodoranții chimici conțin parabeni, care sunt estrogenici. Acest lucru poate fi în detrimentul echilibrului hormonal, deoarece corpul absoarbe estrogenul prin piele. Deodorantele naturale nu conțin parabeni.

Reduci numărul substanțelor chimice transmise fătului sau bebelușului

Fie că ești însărcinată sau alăptezi, tot ceea ce intră în corpul tău ajunge și în corpul copilului.

Sunt vegane și cruelty free

Cele mai multe deodorante obișnuite conțin ingrediente de origine animală și/sau sunt testate pe animale. Acest lucru nu se întâmplă de obicei în cazul deodorantului natural.

Reduci numărul deșeurilor

În general, deodorantele naturale se termină mai greu, deci nu vei cumpăra atât de des. Iar dacă ți-l prepari singură, poți folosi același recipient de fiecare dată.

Tu ai folosit vreodată deodorant natural? Cum ți s-a părut?

 

Citește și: Remedii naturiste contra transpirației

Comments

comments

Lasă un răspuns