Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > 8 pozitii de yoga pentru acasa

8 pozitii de yoga pentru acasa

Am făcut o lista cu câteva poziții de yoga pentru acasă. Toate sunt simple și cu eficiență asupra stării tale generale. Toate aceste mișcari reduc stresul, cresc mobilitatea organismului, cresc tonusul muscular, îmbunătățesc postura și circulația sângelui și aduc o stare generală de bine.  

1. Poziţia Malasana. Această poziţie presupune să stai ghemuit cu vârful tălpilor orientate spre exterior iar mâinile să fie în poziţie de rugăciune la nivelul pieptului, cu cotul proptit în laterala genunchiului. Este potrivită femeilor însărcinate întrucât întinde musculatura gambelor, a coapselor interioare, ameliorează durerile de spate şi deschide simfiza pubiană în pelvis.

2. Poziţia semilunii. În această poziţie, îţi menţii echilibrul cu ajutorul piciorului drept şi al mâinii drepte, în timp ce piciorul stâng este ridicat la un nivel paralel cu solul iar braţul stâng este perfect întins şi orientat în sus. Odată cu înaintarea în vârstă trebuie să ne punem periodic echilibrul la încercare. Prin practicarea  acestei posturi, creierul se „va aprinde” precum un foc de artificii. Poziţia semilunii este benefică pentru creier, intelect şi sistem nervos.

3. Respiraţia alternativă pe nări. Respiraţia pe nara stângă, apoi pe cea dreaptă este o formă de respiraţie yoghină practicată într-o poziţie comfortabilă care calmează sistemul nervos vegetativ, te eliberează de stressul şi anxietatea acumulate peste zi şi ajută la curăţarea sistemului limfatic.

4. Meditaţie asupra recunoştinţei. Această tehnică de yoga  este o formă de meditaţie universală în care te concentrezi asupra tuturor lucrurilor pentru care eşti recunoscător. Acest tip de meditaţie este antidotul perfect contra depresiei.

5. Poziţia cămilei. În acestă poziţie vei sta în genunchi, ţinând călcâiele uşor depărtate şi coapsele în afară şi perpendicular pe sol. Ambele mâini vor fi aşezate la nivelul zonei inferioare a spatelui sau vor fi sprijinite pe călcâie, depinde de flexibilitatea celui care practică această postură.  Poziţia îmbunătăţeşte procesul respirator şi stimulează glandele suprarenale, glanda pineală, hipofiza şi tiroida.

6. Poziţia unghiului obtuz. În această poziţie vei sta pe sol, cu tălpile lipite una de alta. Lasă genunchii să se relaxeze şi să se lase înspre podea. Opţional poţi aduce umerii la nivelul şoldurilor dar trebuie să menţii spatele drept. Postura ameliorează simptomele ciclului menstrual, al menopauzei şi chiar al tulburărilor de prostată prin îmbunătăţirea circulaţiei la nivelul organelor pelvine.

7. Poziţia semitorsiunii coloanei. Aşează-te pe sol. Îndoaie genunchiul stâng şi pune piciorul drept peste gamba stângă, în timp ce glezna este perfect paralelă cu solul. Ţine mâna dreaptă pe sol şi în spate, pentru suport. Braţul stâng du-l în spate şi poziţionează-l la nivelul coapsei drepte pentru a realiza o răsucire perfectă şi intensă. Repetă similar şi pe partea cealaltă şi asigură-te că realizezi o răsucire completă a coloanei vertebrale. Această poziţie este bună pentru îmbunătăţirea digestiei prin presiunea realizată asupra organelor digestive şi este o simplă răsucire care ajută la atenuarea durerilor de spate şi la relaxarea muşchilor din zona lombară.

8. Poziţia „ scândură”. Această postură aduce presiune asupra antebraţelor. Aşează coatele sub umeri iar palmele lipite de sol. Îndoaie degetele picioarelor, astfel încât corpul să fie asemenea unei „scânduri”, iar energia să circule liber de la cap la picioare. Postura permite practicanţilor să-şi folosească propria greutate pentru a tonifia  musculatura întregului corp. Folosirea acestei poziţii în yoga ajută la menţinerea sistemului osos puternic şi la prevenirea apariţiei osteoporozei.

Comments

comments

Lasă un răspuns