Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Afectiuni care ascund alte afectiuni

Afectiuni care ascund alte afectiuni

Este foarte posibil ca o afecţiune să se manifeste în locuri care nu au nici o legătură cu organul afectat.

 

Te-ai dus să îţi faci analizele şi ai descoperit că ai o afecţiune nebănuită. Cum e posibil, te întrebi, mai ales că nu ai avut nici un simptom că ai suferi de aşa ceva. Asta crezi tu, însă este posibil ca semne să fi existat, dar nu le-ai dat importanţă pentru că habar nu aveai că ele sunt în lăgătură cu un cu totul alt tip de suferinţă. Iată cåteva dintre ele.

1.Aftele bucale

Neplăcute, deranjante, se tratează de cele mai multe ori local, însă pot ascunde o problemă a stomacului. Te gândeşti că ai mâncat ceva ce nu ţi-a priit, ori că ai consumat prea multe lactate şi acesta este motivul pentru care au apărut aftele. Însă ele pot fi primul semn că suferi de helicobacter pylori, o bacterie ce se localizează la stomac şi care este premergătoare ulcerului. Bacteria se depistează la analizele de sânge sau cu ajutorul endoscopiei. Unele persoane nu au nici un fel se simptome cu excepţia aftelor bucale, iar asta se întâmplă în cazul în care bacteria nu a devenit încă activă. Tratamentul trebuie prescris de medic şi urmat cu sfinţenie, mai ales că există posibilitatea ca bacteria să nu poate fi “exterminată” din prima.

2.Herpesul

Din senin, începe şi te doară buza. Se umflă încet, dar sigur şi atunci ştii că urmează să îţi apară un herpes. În cele mai multe cazuri, apariţia acestuia este cauzată de o imuniate scăzută a organismului şi nu neapărat pentru că ai poftit la un aliment sau pentru ca ţi-a fost sete noaptea. Tratarea locală a herpesului nu elimină problema internă, cea a imunităţii scăzute, care poate fi determinată de o infecţie în organism. Pentru asta sunt indicate analize de sânge, în special cele din categoria imunologicelor, care pot stabili cu siguranţă dacă este sau nu vorba despre o infecţie. În funcţie de natura acesteia, tratamentul trebuie prescris de medic. Un organism cu imunitate scăzută este mai predispus la contactarea anumitor boli, în special a virozelor pe timpul sezonului rece.

3.Dureri de stomac

Da, de cele mai multe ori chiar stomacul are de suferit, însă există şi cazuri când, deşi durerea este situată în capul pieptului, este vorba despre o afecţiune a colonului. Mai precis, este vorba despre sindromul colonului iritabil, o afecţiune ce necesită un tratament alimentar urmat cumare precizie, pe termen îndelungat. Cea mai precisă analiză pentru determinarea problemelor cu colonul este colonoscopia, realizată numai sub îndrumarea medicului.

4.Dureri de cap

Tocmai ce zici că te-ai procopsit cu o migrenă de toată frumuseţea. Poate stresul, poate oboseala, poate fumul de ţigară sau pur şi simplu o predispoziţie ar fi putut cauza asta. Însă, dacă observi că durerea nu cedează cu nici un chip, e semn că nu avem de-a face cu o simplă migrenă. O astfel de durere de cap poate ascunde afecţiuni oftalmologice, moment în care se impune un control de specialitate. Deseori, în urma unui astfel de control, te poţi alege şi cu o reţetă pentru ochelari. Din momentul în care începi să îi porţi, constaţi că ai scăpat şi de durerile de cap!

Comments

comments

Lasă un răspuns