Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Afectiunile din spatele problemelor cardiace

Afectiunile din spatele problemelor cardiace

Organele vitale, in stransa dependenta de cord, sunt cele care pot slabi, in timp, muschiul cardiac, determinand hipertensiune, tahicardie, fibrilatii ori atac de cord. Afla care sunt afectiunile din spatele problemelor cardiace.

Afectiuni renale

Bolile de rinichi sunt in stransa legatura cu afectiunile cardiovasculare. Mecanismul este urmatorul: cand rinichii nu isi mai pot indeplini functia, elimina in urina proteine si alti compusi, unul dintre efecte fiind cresterea presiunii arteriale, consecinta directa a hipertensiunii arteriale.

Sfat: Pentru a-ti proteja inima, incepe cu rinichii. Asigura-te ca te hidratezi optim, ca iti feresti organele pereche de oxalati (branzeturi, ciocolata, vin) si, desigur, mergi la un control: analizele de sange, sumarul de urina si o ecografie abdominala intregesc tratamentul recomandat de medic.

Afectiuni pulmonare

Inima si plamanii nu sunt doar organe vecine, ci si buni prieteni. Aceste organe au o relatie stransa, comunicand prin vasele ce pleaca din inima catre plamani si care se numesc artere pulmonare. Cand plamanii sufera, inima face eforturi sa pompeze mai mult sange in plamani, ceea ce duce, in timp, la slabirea muschiului cardiac.

Sfat:
un bun indicator al problemelor pulmonare este dat de valoarea tensiunii mici, numita si mica circulatie, responsabila cu transportul sangelui de la inima la plamani. Cand tensiunea mica e prea mare, mergi la un consult. O ecografie cardiaca iti da raspunsul corect.

  • 6 alimente ideale pentru inima

Afectiuni hepatice

Cei diagnosticati cu steatoza hepatica sunt mai predispusi la a dezvolta boli cardiovasculare, in comparatie cu cei care nu sufera de ficat gras, indiferent de cauza declansarii – obezitate, alcool, cauze genetice. Studiile arata ca atunci cand vezica biliara functioneaza deficitar, unul din organele afectate este inima, determinand, in timp, tahicardie (batai accelerate ale cordului).

  • Cum te poti apara de bolile mostenite genetic?

Sfat: Depistand din timp problemele hepatice (la o simpla ecografie), si urmand recomandarile de dieta, odihna si de miscare, precum si de curatare a ficatului de toxine, iti feresti de inima de probleme serioase.

Comments

comments

Lasă un răspuns