Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Afla beneficiile vinului alb

Afla beneficiile vinului alb

Deşi este fabricat din struguri albi, vinul alb cuprinde un spectru larg de nuanţe, ce variază de la verde pal, până la un auriu intens. Culoarea sa depinde mult de tipul de strugure folosit. Spre deosebire de vinul alb spumant şi de şampanie, veritabilul vin alb se face folosind atât sucul de struguri, precum şi pulpa lor care este foarte sănătoasă datorită antioxidanţilor continuţi de aceasta. Află în continuare care sunt beneficiile vinului alb pentru sănătate, dar şi care sunt cele mai des-întâlnite sortimente de vin alb.

Conţine un nivel ridicat de antioxidanţi

În anul 1999, o universitate din Turcia a comparat beneficiile antioxidanţilor din vinul roşu, cel alb şi sucul de struguri. Această universitate din Ankara a descoperit că, deşi vinul roşu şi sucul din struguri roşii conţin niveluri mai ridicate de antioxidanţi, nu protejează celulele cu o eficienţă mai mare decât cea a vinului alb.

Previne o serie de probleme de sănătate

Studiile ce au analizat efectul vinului alb asupra anumitor boli au descoperit că proprietăţile sale antioxidante ajută în prevenirea bolilor la plămâni şi luptă împotriva cancerului la sân. În anul 2002, cercetătorii Universităţii de Medicină din Buffalo au descoperit că un consum moderat de vin alb îmbunătăţeşte sănătatea plămânilor.  În 2010, Universitatea din Wisconsin a publicat rezultatele unui studiu în care vinul alb s-a dovedit a fi bun în lupta împotriva cancerului la sân, având beneficii identice cu cele ale vinului roşu.

Reduce simptomele cauzate de mahmureală

Consumul de vin alb te ajută să eviţi durerea de cap de a doua zi, previne greţurile, senzaţia de iritare şi nervozitatea provocate de mahmureală. De ce? Pentru că băuturile închise la culoare conţin mai multe chimicale care rezultă din procesul de fermentaţie.

Tipuri de struguri

De multe ori, soiul de struguri cântăreşte foarte mult în decizia de a consuma un anumit tip de vin alb. Cele mai populare soiuri de struguri pentru vin alb sunt:
• Riesling – Este considerat unul din cei mai buni struguri pentru producţia de vin alb. Aroma sa puternică primează, precum şi varietatea sa (poate produce vinuri de la sec până la cel mai dulce).
• Chardonnay – Degustătorii de vin de pe întreg mapamondul au căzut de acord că Chardonnay este cel mai bun strugure pentru vin alb din punct de vedere calitativ. Având culturi imense în Australia şi Chile, Chardonnay se transformă într-un vin sec, dar cu o aromă aproape tropicală.
• Sauvignon Blanc – Este cunoscut pentru aroma sa de agrişe şi deşi produce vin sec, rezultatul este o bautură aromată, intensă, cu aciditate stabilă.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns