Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Ajutor! Iubitul meu ma ingrasa

Ajutor! Iubitul meu ma ingrasa

Ce te faci când vrei să slăbeşti ori pur şi simplu să urmezi o dietă echilibrată, care să te ţină la adăpost de colăcei, dar iubitul tău îţi dă planurile peste cap? Parcă nu i-ai refuza toate poftele şi nici micile atenţii din ciocolată nu le-ai da deoparte. Totuşi, dac-o ţii tot aşa, kilogramele încep să se vadă.

Ce-i de făcut?

Un studiu de zece ani la care au participat 6.000 de femei a demonstrat că acelea care locuiesc împreună cu partenerul acumulează mai multe kilograme decât prietenele lor care stau singure. Pe bună dreptate dacă te gândeşti cum te mulţumeai, până nu demult, cu un iaurt la cină, dar, de când te aşteaptă bărbatul acasă, pui mese îmbelşugate pe la 9 seara. Soluţiile nu sunt simplu de pus în practică, dar nici n-ai încotro dacă vrei să te mai încapă hainele pe care le purtai înainte să faci casă cu perechea ta.

Cina, cea mai importantă masă în doi

Tu ştii bine că seara e musai să mănânci uşor. Micul dejun poate fi mai copios (nu se pune), dar, dacă ţii la siluetă, nu ţi-e permis să faci excese la cină. O salată, o supă, un iaurt cu fructe ai avea voie, dar ce poţi să faci când partenerului îi e poftă de aripioare de pui crocante şi cartofi prăjiţi nu cu mult înainte de culcare? El n-are nevoie să slăbească şi e imun la teoria meselor sănătoase, aşa că nu-ţi rămâne decât să te apuci de gătit şi e clar că n-o să te mulţumeşti doar cu mirosul bucatelor îmbietoare…

Soluţia: Fii inventivă şi fă-l să-i placă mâncarea sănătoasă! Dacă vrea să mănânce seara, va trebui să ajungeţi la un compromis: nu-i dai doar salată, dar nici cartofi prăjiţi. Îl poţi învăţa cu peşte la grătar cu ciuperci, piept de pui cu legume la cuptor sau alte variante gustoase, dar şi sănătoase.

Jumătate eu, jumătate tu…

Îţi pui în farfurie jumătate din porţia de mâncare pe care i-ai oferit-o lui, dar, dacă-l scapi din ochi două secunde, farfuria ta se umple văzând cu ochii. Degeaba îi explici că eşti la dietă, răspunsul vine ferm – n-ai nevoie să slăbeşti, pune mâna şi mănâncă! Iar pentru serile petrecute în faţa televizorului, se aprovizionează din timp cu chipsuri, biscuiţi şi alte bunătăţi nesănătoase pe care e dispus să le împartă cu tine.

Soluţia: Fii fermă! El mănâncă patru pulpe de pui? Nu-i nimic, tu o să te mulţumeşti cu una, oricât ar fi de insistent. Iar dacă el se delectează cu chipsuri, poţi pregăti şi tu niscaiva gustări dietetice: morcobeţe, felii de măr sau avocado, câteva fructe uscate.

Citeste (neaparat!): Cum ne influenteaza barbatii silueta

Hai să mâncăm în oraş!

Fie că mergeţi la film sau la cumpără-turi, de fiecare dată ieşirea se termină acolo unde mirosul e cel mai îmbietor. Ba i se face poftă de mâncare turcească, ba de pizza ori clătite – nu că ţie nu ţi-ar fi poftă, doar că, aşezată la masă, e imposibil să te stăpâneşti.

Soluţia: Nu plecaţi de acasă cu stomacul gol. Mai întâi, mâncaţi de prânz şi abia apoi porniţi la drum! Şi impune o regulă de la care să nu vă abateţi: cel mult o masă pe săptămână în oraş, la care oricum e bine să mănânci mai puţin şi mai sănătos decât el.

Sala de sport, motiv de dispută

Degeaba îi propui să meargă cu tine la sală. Tu te-ai duce la aerobic, iar el la fitness sau aţi putea ieşi în parc să alergaţi, dar nu-i chip să-l convingi. Nu e prea bucuros nici când mergi doar tu, în loc să petreceţi timp împreună.

Soluţia: Aşa cum el iese din când în când la fotbal sau la bere cu prietenii, tu ai dreptul la un program doar al tău. O oră de sport pe zi, dimineaţa sau seara, e un răsfăţ la care nu trebuie să renunţi nici în ruptul capului. De rezultate se va bucura şi el…

Berea şi vinul, nelipsite

Pentru el, o masă fără băutură e ca nunta fără lăutari. Şi ţie-ţi place un vin bun, iar o cutie cu bere nu-i nici ea de lepădat. Însă fiecare porţie de băutură conţine calorii – şi nu puţine! Unde mai pui că ficatul tău suferă mai tare de pe urma consumului de alcool şi rezultatele se văd mai repede – pe şolduri.

Soluţia: Dacă el bea ceva zilnic, tu ai face bine să te delectezi cu astfel de licori alcoolizate doar de 3-4 ori pe săptămână, iar atunci, nu depăşi o jumătate de pahar cu vin sau unul cu bere!

Un dulce „te iubesc“

Micile atenţii dulci se pot transforma din gesturi drăgăstoase în duşmani de temut ai siluetei. De fiecare dată când îţi trece pragul, îţi aduce, precum un veritabil cavaler, bomboane de ciocolată sau prăjituri?

Soluţia: Mulţumeşte-i pentru bomboane, apoi ia-le la serviciu şi împarte-le cu prietenele sau fă-le cadou. Prăjitura împarte-o chiar cu el sau, mai bine, dă-i toată porţia!

 

Comments

comments

Lasă un răspuns