Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Alimente care combat durerile articulare

Alimente care combat durerile articulare

După vârsta de 35 de ani, unul din trei oameni are probleme articulare. Cauzele acestora sunt de tip inflamator şi sunt o consecinţă a vieţii moderne, începând de la sedentarism, stres, poluare şi terminând cu alimentatia procesată, aditivii din alimente şi consumul a prea multe grasimi.

Durerile articulare sunt unul din semnele problemelor articulare, sunt deseori greu de suportat, iar acuzele acestora se regăsesc în degenerarea articulaţiei. Pentru aceste probleme există alimente care combat durerile articulare. În general, fructele şi legumele proaspete prin aportul de antioxidanţi sunt esenţiale, dar în cantiate mare, în fiecare zi pentru a fi cu adevărat alimente cu efecte antiinflamatoare naturale.

Merele – bogate în vitamina C şi acid malic, merele sunt recunoscute pentru eficienţa lor împotriva durerilor articulare de natură reumatică. Acidul malic se regăseşte şi în pere şi în sucul de struguri. De asemenea, morcovii, care aduc în organism vitaminele A, B, C şi E, curăţă toxinele din corp şi s-au dovedit a fi alimente cu proprietăţi antiinflamatoare. Ideale sunt fructele şi legumele galbene şi portocalii. Sucul de portocale, sucul de morcovi şi pepenele galben sunt cele mai bune alegeri.

Ceapa, usturoiul, varza de Bruxelles şi sparanghelul conţin o cantitate mare de MSM (metil sulfonil metan), un compus eficient mai ales împotriva afectărilor articulare provocate de osteoartrite (afecţiune în care cartilajul care înveleşte şi protejează suprafeţele articulare se deteriorează în timp). Unele sucuri din legume sau fructe proaspete s-au dovedit, de asemenea, eficiente. Este vorba în primul rând despre sucul de cartofi cruzi, dar şi despre sucul rezultat în urma fierberii sparangelului în vapori de apă.

Uleiurile de peşte şi mai ales de peşte gras şi fructele de mare alină durerile datorită conţinutului mare de acizi omega 3.
Uleiul de măsline extravirgin sau obţinut la prima presare la rece are de asemenea calităţi antiinflamatoare. Uleiul de măsline este foarte bogat în vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, acizi graşi omega 3.

Pe de altă parte există alimente contraindicate pentru cei care suferă de dureri articulare. O mare problemă pentru cei care suferă de dureri articulare o constituie carnea roşie, datorită aportului mare de fier. Acesta contribuie la formarea radicalilor liberi prooxidanţi care degradează şi mai mult articulaţiile. Mezelurile, sau preparatele bogate în nitriţi, sare şi afumăturile sunt contraindicate celor care suferă de afecţiuni articulare. Mezelurile conţin şi acid arahidonic care poate stimula inflamaţia şi astfel cresc distrugerea articulară şi intensitatea durerilor. Contraindicate sunt şi alimentele ce conţin cantităţi mari de acid omega 6, care stimulează inflamaţia. Este vorba despre uleiurile de soia, de germeni de grâu, de porumb şi de floarea soarelui.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns