Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Alimente care iti strica somnul

Alimente care iti strica somnul

Dieta joaca un rol important in aparitia problemelor legate de somn, in general si este bine sa stii care sunt alimentele care iti strica somnul. Iata care sunt alimentele, unele dintre ele cu adevarat neasteptate, care iti pot strica somnul.

Cafeina

Cu totii stim ca aceasta substanta mentine organismul treaz, insa nu toata lumea stie ca ea nu se gaseste numai in cafea sau bauturile carbogazoase. Unele medicamente pot contine cafeina. Pentru a avea un somn linistit, persoane care au astfel de probleme trebuie sa evite consumul de cafeina cu opt ore inainte de a merge la culcare. Analgezicele sunt cele care, de regula contin cafeina.

  • 5 riscuri ale lipsei de somn

Alcoolul

Multi cred ca un pahar cu vin poate aduce relaxarea necesara inainte de culcare, insa numeroase studii au demonstrat ca alcoolul provoaca insomnie in multe cazuri. Desi alcoolul poate induce somnolenta, de fapt el afecteaza somnul profund transformandu-l intr-un somn superficial neodihnitor. In consecinta, alcoolul trebuie consumat cu cel putin doua ore inainte de culcare.

Apa

Apa este foarte buna pentru pierderea in greutate si pentru sanatate in general, insa poate conduce la treziri repetate pentru a merge la toaleta, afectand astfel somnul profund, cel cu adevarat odihnitor. In aceasta categorie intra si medicamenle cu efect diuretic sau alimentele care stimuleaza diureza.

Alimente fermentate

Tiramina, un aminoacid care se gaseste in alimentele fermentate sau in stafide, avocado si ardei iuti, actioneaza ca un neurotransmitator si conduce la cresterea nivelului de dopamina. Toate aceste alimente sunt ideale, dar trebuie mancate la pranz sau la micul dejun. In caz contrar aceste alimente iti strica somnul si-ti provoaca insomnie.

Produsele pe baza de rosii

Toate alimentele care contin acizi, precum cele bazate pe rosii sau cele picante, pot cauza arsuri gastrice si disconfort pe timpul noptii. Este recomandat ca aceste alimente sa fie consumate cu cel putin trei ore inainte de culcare.

Comments

comments

Lasă un răspuns