Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Top 5 alimente care scad tensiunea arterială

Top 5 alimente care scad tensiunea arterială

Tensiunea arterială crescută este unul din efectele stresului. Şi cum stres avem din belşug, avem şi tensiune arterială. Pentru că totul trece prin farfurie, există şi o dietă pentru hipertensivi, dar şi alimente care scad tensiunea. Dietă pentru hipertensivi are că regulă principală reducerea consumului de sodiu, evitarea alimentelor grase şi un stil de viaţă sănătos. Pe lângă medicamente şi reducerea aportului de sare, iată şi top 5 alimente care scad tensiunea şi care, consumate constant, măcar două pe zi, alternativ, au capacitatea de a ţine sub control valorile tensiuneii aretriale. 

Bananele. Sunt foarte sărace în sodiu, dar au foarte mult potasiu. Potasiul fiind cel care ajută la stabilizarea presiunii arteriale. Medicamentele pentru reglarea tensiunii sunt eficiente dacă există suficient potasiu în organism, pentru că muşchiul cardiac să nu fie suprasolicitat. O banană pe zi este deosebit de eficientă.

Iaurt. Faptul că iaurtul este util în dietă celor care suferă de hipertensiune şi că are un loc în lista alimentelor care scad tensiunea, nu trebuie să te mire. Iaurtul este un veritabil medicament. Iaurtul este o bună sursă de calciu, o porţie de 170 de grame dându-ţi 300 de miligrame din doză zilnică recomandată. Deficienţă de calciu poate fi unul dintre factorii care duce la presiunea sanguină ridicată. În plus, iaurtul este sărac în sodiu, gustos, şi poate fi amestecat cu diverse fructe.

Scorţişoară.
Pune scorţişoară în prăjituri, în cafea (dar alege cafeaua faţă cofeină), în cereale. Este dovedit că scorţişoară are capacitatea de a scădea presiunea sanguină. Ea ajută chiar şi în privinţă colesterolului mărit, după cum explică dieteticienii.

Cartofi. Această legumă are o reputaţie proastă pentru există ideea preconcepută că îngrăşa. Cartoful nu îngrăşa, dar prăjit în ulei şi consumat în cantităţi mari, cu multă sare nu este tocmai cea mai bună alegere. Cartoful este o foarte bună sursă de potasiu, care reduce presiunea sanguină. Cartofii sunt săraci în sodiu şi sunt o bună sursă de fibre. În plus, au grăsimi fără să aibă colesterol.

Spanac, în principal dar, în general, toate frunzele verzi. Spanacul şi alte legume cu frunze verzi au foarte puţin sodiu şi mult calciu. O jumătate de cană de spanac fiert are în jur de 12% din necesarul de calciu recomandat zilnic unui adult. Foloseşte-l în salate, cu paşte, carne, supă şi diverse alte feluri de mâncare. Spanacul este plin şi de fibre, fier şi vitaminele A şi C, fiind un aliment ce nu trebuie să lipsească din nicio dietă. Toate acestea aşează spanacul în top 5 alimente care scad tensiunea, scrie everydayhealth.com.

Consumă în fiecare zi oricare din cele 5 alimente care scad tensiunea şi starea ta de sănătate o să se îmbunătăţească.

Articol exclusiv online
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Lasă un răspuns