Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Alimente care taie efectul medicamentelor

Alimente care taie efectul medicamentelor

Exista alimente care taie efectul medicamentelor. Nu-i o noutate ca ceea ce mananci poate sa interactioneze cu pastilele pe care le iei si sa le anuleze sau sa le potenteze efectul. Ceea ce trebuie adaugat este lista cu alimente care taie efectul medicamentelor.

Iata combinatiile care pot fi periculoase:

Lactatele: au efect in special asupra antibioticelor, dar si asupra analgezicelor. Indicat ar fi sa consumi produse lactate cu cel putin o ora inainte sau dupa ce ai luat medicamentul.

Citricele
: sucul de grepfrut inhiba efectul medicamentelor de inima, al pastilelor de raceala, dar si al multor antibiotice. Ca sa eviti aceasta situatie, renunta la aceste fructe pe perioada tratamentului.

Bananele: din cauza continutului de potasiu, nu sunt recomandate sa fie asociate, mai ales in cantitati mari, cu medicamentele care trateaza depresia.

Legumele verzi: din categoria legumelor cu frunze verzi, este vizat spanacul, care, din pricina bogatiei de vitamina K poate impiedica efectul anticoagulantelor de tipul aspirinei.

Fibrele: extrem de importante pentru reglarea digestiei si echilibrarea tranzitului intestinal, alimentele care contin fibre pot incetini absorbtia unor antibiotice.

Comments

comments

Lasă un răspuns