Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Alimente care vindecă răceala

Alimente care vindecă răceala

Toamna este anotimpul răcelilor. Totul contribuie la creșterea riscului acestor neplăcute și agresive boli sezoniere. Stresul și schimbările de temperatură sunt principalii factori favorizanți. Dacă nu se complică cu alte afecțiuni sau infecții respiratorii, răcelile nu reprezintă un risc major pentru sănătatea noastră, însă ne fac viața imposibilă câteva zile prin manifestările lor insuportabile: nas care curge, dureri de cap, strănut, stare generală proastă, febră.

Toată simptomatologia răcelii sezoniere durează șapte zile, tratată sau netratată. Medicamentele camează o parte din simptome, dar sunt relativ agresive pentru origanism. Tratamentul mai blând constă în analgezice, antiinflamatorii și un complex de vitamine pentru a întări sistemul nostru imunitar. Soluțua ideală o reprezintă alimentele care vindecă răceala și, uneori, reușesc să o facă chiar mai repede și mai bine decât medicamentele.

Răceala este produsă de rinoviruși care au inamici naturali în cele mai simple și mai comune alimente. Iată care sunt aceste alimente care vindecă răceala și cum pot fi ele folosite.

→ Morcovul: este bogat în caroten și un stimulent natural pentru apărarea organismului.

→ Sfecla albă: are proprietăți depurative. Ideal pentru ficat datorită proprietăților sale de detoxifiere.
→  Ridichea: este considerată o legumă anticancerigenă cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Regenerează sistemul celular, oxigenându-l și întârziind îmbătrânirea.

→ Nucile de Brazilia: Sunt bogate în vitaminele B, D și seleniu.
→ Grapefruitul: ajută nu doar la vindecare, ci și la prevenirea bolilor, datorită puterii sale antibacteriene și antiseptice. Poate fi folosit și în dietele de slăbire.
→ Usturoiul: este un campion împotriva infecțiilor. Vindecă și dezinfectează, deoarece are proprietăți antifungice. Reglează circulația sângelui și este foarte este bun pentru inimă.→ Afinele: ajută la combaterea cistitei, a virușilor și altor infecții.

→ Ghimbirul: stimulează sistemele imunitar și circulator.

Alte remedii care împreună cu cele de mai sus accelerează vindecarea și recuperarea organismului sunt supra-hidratarea organismului (3 litri de lichide băute zilnic în zilele ”răcite” au afecte miraculoase) și folosirea în timpul somnului a unui umidificator. Adaugă o temperatură confortabilă în casă, picături nazale cu apă și sare și o baie fierbinte la picioare la fiecare 4-5 ore susțin vindecarea.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns