Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Alimente pentru sănătatea articulaţiilor

Alimente pentru sănătatea articulaţiilor

Se spune, pe bună dreptate că totul trece prin farfurie, aşa că există şi alimente ideale pentru sănătatea articulaţiilor. Aceste alimente pentru sănătatea articulaţiilor sunt utile atât ca prevenţie pentru afecţiunile articulare, cât şi pentru ameliorarea simptomelor în cazul afecţiunilor articulare.

Problemele legate de sănătatea articulaţiilor par a fi chestiuni care îi privesc pe cei în vârstă, dar în realite bolile articulare apar şi se instalează undeva în jurul vîrestei de 35 de ani, mai ales în cazul celor sedentari, cu o alimentatie nesănătoasă şi care stau multă vreme pe scaun.

Există dovezi care arată că anumite alimente ajută articulaţiile să fie mai flexibile, calmează sau ameliorează afecţiunile inflamatorii şi combat durerile. Cele mai bune alimente pentru sănătatea articulaţiilor sunt:

Căpşunile. Acestea reprezintă o sursă naturală de vitamină C, care calmează durerea de la nivelul articulaţiilor şi le menţine flexibile, ajutând cartilajul să rămână sănătos. Toate fructele bogate în vitamina C sunt în masură să calmeze, să prevină şi să amelioreze afecţiunile articulare. Pe listă alaturi de căpşuni sunt citricile, fructele de pădure şi merele.

Uleiul de măsline. Acesta este deja bine cunoscut pentru grăsimile sănătoase pe care le conţine, are şi polifenoli care reduc inflamaţia din întregul organism şi prin aceasta susţin sănătatea articulaţiilor.
 
Somonul şi pestele gras este o sursă de vitamină D şi acizi graşi omega 3, doi nutrienţi care fac articulaţiile să devină mai flexibile, menţin sănătatea acestora şi previn durerile.

Ceaiul verde este o sursă excelentă de antioxidanţi, numiţi catechine, care hrănesc în mod activ cartilajele. Efectul apare după o cură îndelungată, dar este evident. Bea două ceşti de ceai verde pe zi şi efectele pozitive apar în circa 3-6 luni.
 
Legume cu frunze verzi: acestea îţi oferă vitamină K, un nutrient bun pentru oase şi articulaţii. Acestea sunt esenţiale în orice dietă, dar în cazul celor care au probleme articulare aceste alimente sunt esenţiale.  
 

Comments

comments

Lasă un răspuns