Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Aloe, un strop de sanatate

Aloe, un strop de sanatate

Despre aloe se spune că este o plantă cu adevărat miraculoasă, iar seva pe care frunzele o conțin are proprietăți binefăcătoare pentru organism.

Folosită de mai bine de 5.000 de ani, planta continuă să-i surprindă pe specialiști cu puterile ei magice. Gelul care se ascunde în frunzele de aloe vera e un excelent dezinfectant și cicatrizant – bunăoară, e de ajuns o picătură pentru a face diferența când vine vorba de probleme ale pielii. Beneficiile pentru sănătate sunt însă multiple:

Detoxifică trupul

Mineralele pe care le conține gelul de aloe vera curăță organismul de substanțele nocive produse de alimentația nesănătoasă, medicamentele luate la întâmplare, stresul cotidian și poluarea. Iar această purificare ajunge până la nivel celular (la nivelul organismului uman, se află aproximativ 100 de miliarde de celule), ajutând la restabilirea echilibrului interior.

Îmbunătățește digestia

Sucul de aloe vera accelerează procesul de digestie, prevenind constipația și balonările. Datorită mi-neralelor, aminoacizilor și vitaminelor pe care acesta le conține, sucul de aloe distuge bacteriile la nivelul trac-tului digestiv – i se spune „detergentul tubului digestiv“ fiindcă s-a dovedit eficient ca adjuvant în tratamentul ulcerului gastric, diverticulozei, colitelor și sindromului de colon iritabil.

Întărește sistemul imunitar

Licoarea-minune din aloe dă un impuls sistemului imunitar, crescând rezistența organismului și eliberând substanțe cu rol antiviral și antitumoral.

Reglează glicemia

În urma unor cercetări medicale efectuate pe un grup de pacienți suferinzi de diabet noninsulino-dependent, s-a demonstrat că, în urma administrării de trei ori pe zi a jumătate de linguriță cu gel de aloe, timp de patru până la 14 săptămâni, nivelul glucozei din sânge a scăzut de la 273 la 151, greutatea pacienților rămânând, în schimb, aceeași.

Regenerează pielea

Gelul de aloe vera are un puternic efect hidratant, este antiinflamator și astringent, e un foarte bun regenerator al pielii, îmbunătățește microcirculația. Tratează iritațiile, arsurile solare, calmează pielea și, nu în ultimul rând, este potrivit pentru orice tip de ten, inclusiv cel sensibil, alergic, iritat, stimulând producerea colagenului.

Ce afecțiuni mai tratează

Aloe vera este folosită cu succes în reglarea bolilor autoimune, a metabolismului, în obezitate, hepatite virale, herpes, oboseală cronică, dureri și crampe musculare, astm, arsuri, tăieturi, înțepături de insecte.

Ai grijă!

Produsele pe bază de aloe sunt contraindicate pe perioada sarcinii, în timpul alăptării (substanțele ajung în laptele matern și provoacă diaree nou-născutului). Dacă suferi de afecțiuni cronice, întreabă medicul dacă poți urma o cură cu gel de aloe vera!

Articol preluat din ediția de august 2014 a revistei Femeia.

Autor: Mariana Fătulescu

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns