Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Avocado, 10 beneficii pentru femei

Avocado, 10 beneficii pentru femei

Avocado este unul din marile daruri ale naturii. Mai mult, parca Mama Natura a facut acest fruct in folosul si spre binele femeii, pentru ca este ideal in dieta lor. Ca sa ai motive in plus pentru a manca avocado iata care sunt cele mai importante 10 beneficii pentru femei. Ai avocado la dispozitie avocado pe toata durata anului, dar sezonul lui este iarna si primavara.

Sursa de fibre

1.   Avocado este una dintre cele mai bune surse de vitamina K, fibre, vitamina B6, vitamina C, acid folic si cupru, toti acestia fiind nutrienti indispensabili metabolismului feminin.

2.   Avocado are mai mult potasiu, decat o banana si are in jur de 30 de grame de grasimi, cea mai mare parte fiind grasimi sanatoase. Potasiul este unul din principalele minerale care combate retentia d elichide, suferinta tipic feminina.

3.   Avocado este foarte bun pentru inima, datorita grasimilor bune pe care le contine.

4.   Continutul mare de potasiul regleaza presiunea sanguina, previne bolile cardiovasculare, ceea ce il recomanda femeilor aflate la menopauza si stimuleaza mecanismele naturale de eliminare a toxinelor facand pielea frumoasa si stralucitoare.

5.   Este o buna sursa de antioxidanti si poate fi folosit in tratarea bolilor de piele.

Combate celulita

6.   Poate fi consumat cu succes de catre persoanele cu probleme digestive si circulatorii.

7.   Poate fi aplicat pe pielea uscata, sub forma de pasta, si pe iritatii, pentru a trata aceste probleme.

8.   Contine o cantitate mare de beta-caroten si previne cancerul din sfera genitala.

9.   Avocado are capacitatea de a absorbi carotenoidele, antioxidanti foarte valorosi care se asimileaza greu si care se gasesc in alte legume. Asta face ca avocado sa se preteze foarte bine in diferite combinatii cu alte fructe si legume.

10.   Este folosit si in tratarea disfunctiilor sexuale.

Mai adaugam ca desi are multe calorii, poate fi consumat cu succes in curele de slabire, datorita continutului mare de grasimi sanatoase care dizolva depozitele adipoase si combate celulita din interior.  Adaugat in salatele din frunze verzi ajuta la absorbtia de vitamine liposolubile.

Toate acestea fac din avocado un fruct ideal in dieta femeilor, pe care merita sa-l consumi cel putin o data pe saptamana.

Comments

comments

One thought on “Avocado, 10 beneficii pentru femei

Lasă un răspuns