Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Bai cu efect terapeutic

Bai cu efect terapeutic

Incearca efectele benefice ale unei bai cu efect terapeutic. Infuziile din plante pe care le torni in apa de baie au actiune reconfortanta asupra pielii, dar si asupra starii sufletesti. Iata cele mai eficiente plante si cum sa profiti din plin de virtutile lor. Iata cateva solutii pentru a face bai cu efect terapeutic.

Cum faci infuzia

Pregateste infuzia din plante din circa 1 kilogram de planta la 5 litri de apa clocotita. Lasa 10 minute ca apa sa ia proprietatile plantei, apoi amesteca infuzia fierbinte in apa din cada. Amestecul poate fi din plante binefacatoare pentru trup, cu rol de detoxificare si calmare a pielii – musetel, trifoi rosu, pin – si plante benefice pentru minte, cu efect relaxant– menta, valeriana, sunatoarea sunt plante care induc o stare de calm si liniste.

Elixiruri uleioase

Uleiul esential este, de asemenea, un ingredient frecvent folosit (e mai comod) in baile terapeutice. Pentru efect maxim, pune 20-30 de picaturi in apa calda. Cauta uleiuri obtinute din aceleasi plante pe care le folosesti pentru infuzie, fiindca actiunea lor e similara, dar mult mai concentrata si aromata. De pilda, uleiul de eucalipt este un remediu des folosit in raceli si stari gripale, datorita principiilor sale decongestionante, levantica este eficient in insomnie sau stres, iar o baie in care ai turnat cateva picaturi de ulei de menta alina crampele abdominale.

Importante in procedura de imbaiere sunt:
• Pregatirea – e musai sa faci un dus inainte, fiindca baia terapeutica nu are rol de curatare a trupului, ci de relaxare, hranire, deconectare, tonifiere, etc.
• Durata baii – terapia nu trebuie sa depaseasca 15 minute. Altfel, efectul poate fi contrar – usuca excesiv pielea, induce o stare de apatie, chiar lesin.
• Sfat – nu intra in baie imediat dupa ce ai mancat, fiindca risti sa ti se faca rau. Asteapta cel putin o ora, sa aiba loc digestia. Abia apoi te poti imbaia.

Comments

comments

Lasă un răspuns