Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Banana, ingredientul tinereții

Banana, ingredientul tinereții

Pline de vitamine și nutrienți, bananele sunt bune în sezonul rece pentru menținerea sănătății, dar o sursă excelentă pentru întreținerea frumuseții.

Banana este o mască nutritivă excelentă în sezonul rece, însă puțini știu că ea protejează pielea de radicalii liberi și, ca atare, poate întârzia procesul îmbătrânirii. Bine coapte, ele conțin cantități importante de vitamine: A, B, C și E, minerale precum potasiul, zincul, fierul și manganul, aducând pielii aceste valorase elemente pentru un aspect mult întinerit. Iar beneficiile nu se opresc aici. Iată câteva tratamente cu banane cu efect.

Hidratează tenul

Pasează o banană coaptă și aplică piureul obținut pe față și gât. Lasă-l să acționeze 20-25 de minute și îndepărtează cu apă călduță. Este o mască bună pentru hidratarea tenului uscat. Dacă ai pielea foarte uscată și ternă, poți adăuga miere. În plus, această mască ajută la eliminarea petelor pigmentare. Dacă sunt prea închise, adaugă o lingură cu zeamă de lămâie.

Cremă de curățat tenul

Pasează ½ banană bine coaptă, adaugă o lingură cu zahăr și masează fața cu pasta obținută. Este o cremă naturală pentru curățarea tenului. Pielea rămâne perfect curată, dar și hidratată.

Mască antiîmbătrânire

Pasează ½ banană și ½  avocado, aplică-le pe față pentru 20 de minute, apoi clătește. Are un puternic efect antirid.

Mască pentru ochi

Pasează ½ banană și aplică în jurul ochilor. După 10-15 minute, clătește cu apă rece și pungile dispar ca prin minune.

Tratament pentru acnee și coșuri

Având proprietăți antibacteriene, banana ajută la vindecarea acneei și petelor lăsate de erupții. Pasează o banană, adaugă un vârf de cuțit de nucșoară și unul de turmeric și ține această mască pe față 20-30 de minute.

Mască de păr

Pasează o banană bine coaptă, adaugă o lingură de iaurt, întinde acest amestec pe păr și ține-l o oră. Dacă vei aplica timp de o lună această mască de 1-2 ori pe săptămână, vei reduce mult căderea părului și, în plus, el va fi hrănit intens și va căpăta luciu.

Și cojile sunt bune!

Când mănânci banane, să nu arunci cojile: te pot ajuta să reduci inflamația cauzată de coșuri, să calmezi înțepăturile de insecte, să scapi de negi și să dai strălucire pielii. Masează pielea cu partea umedă pentru câteva minute și repetă operațiunea de câteva ori pe zi, schimbând bucata de coajă folosită!

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.47/26.11.2015

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns