
Curcuma sau turmericul este un condiment cu excepționale beneficii pentru sănătate. Curcuma este considerată ca fiind un reductor rapid al inflamațiilor, un remediu impotriva afecțiunilor autoimune și un ucigaș de celule canceroase primare. Băutura de aur este o combinația gustoasă care se face cu un amestec de condimente și curcuma.
Citeste si: Leacuri la saramura
Curcuma – în cea mai mare parte se pierde în stomac, înainte ca elementele care fac din acest condiment unul cu totul special să ajungă în intestin. Poți lua capsule care conțin curcuma sau poți prepara această bautură de aur care se asimileaza foarte repede. Combinată cu unele grăsimi saturate, curcuma trece de stomac fără să fie degradată și poate fi asimilată complet în intestine. Dacă vei adăuga și piper negru, vei spori beneficiile și vei potența efectul pe care îl are curcuma.
În India și Asia de Sud curcuma este mereu combinată în această băutură de aur care conține lapte integral sau ulei de cocos și piper negru.
Reteta cea mai buna pentru a face băutura de aur, cunoscută sub numele de laptele de aur este următoarea. Pentru două pahare ai nevoie de patru lingurițe de pudră de curcuma, două lingurițe praf de ghimbir, o linguriță de scorțisoară pudră, un vârf de cuțit de piper negru, proaspăt măcinat, două lingurițe de miere și două pahare de lapte.
Citeste si: Remediu traditional pentru astm, bronsita si tuse
Prepararea este foarte simplă. Pune curcuma și pghimbirul în păuțin lapte și omogenizează bine. Adaugă scorțișoara și piperul apoi restul de lapte. Încălzește totul până aproape de punctul de fierbere, dă deoparte, acoperă și lasă totul să stea circa 15 minute. Adaugă mierea, amestecă și bea!
Această băutură de aur îmbunătățește sanatatea ficatului și stimulează activitatea biliară, stimulează sistemul imunitar, ușurează simptomele de răceala și gripă, detoxifică organismul, fluidifică sângele și previne formarea cheagurilor.
Băutura de aur se poate consuma în cure de două-cinci zile, cu pauze de 10-14 zile sau la nevoie (la răceală și gripă), unul – două pahare pe zi.
Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/