Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Bautura fierbinte care vindeca raceala

Bautura fierbinte care vindeca raceala

Băutura fierbinte care vindeca raceala este un ceai din mai multe plante cu efecte benefice. Cum cele mai multe dintre medicamentele de sinteză își fac efectul, dar au o groază de efecte secundare neplăcute, soluția este acest leac natural împotriva răcelilor care funcționează perfect, de fiecare dată. In plus este foarte placut la gust si are darul de a te bine dispune.

Ce este și cum faci bautura fierbinte care vindecă răceala.

1. Toarnă apă fierbinte într-o cană (circa 90 de grade Celsius).
2. Adaugă o lingură de amestec format din tei, soc și fructe măcinate de măceșe.
3. Adăugă două-trei linguri de suc de lămâie.
4. Adaugă două linguri de miere.
5. Acoperă 5 minute și bea fierbinte cu inghitituri mici si mereu cu cana sub nas pentru a profita de efectul miraculos al aburilor.
6. Bea cu înghițituri mici și repetă tratamentul la fiecare două ore.

Opțional poți adauga o linguriță de rom sau coniac. Efectele acesti băuturi sunt multiple.

Aburul fierbinte de la apa fiartă fluidizează mucusul și te ajută să respiri mai liber. Lămâia curăță mucusul din gât și aduce vitamina C. Mierea calmează durerea de gât și susține tusea cu expectorații. Alcoolul, dar mai ales socul susține transpirația care scade febra și îți dă o stare de bine.

Eficienta acestei băuturi stă și în cantitatea de lichid adusă în organism care susține imunitatea generală și hidratează. Eficiența este maximă dacă bei căni mari de circa 300 de mililitri, la fiecare trei ore, cel puțin de patru ori, într-o zi.

Băutura este și o bună soluție pentru prevenirea afecțiunilor sezoniere de genul gripei si al virozelor sezoniere, fiind capabila sa stimuleze recatiile imunitare naturale. Ca principiu de baza, consumul mare de lichide este o solutie buna pentru stimularea imunitatii naturale.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

One thought on “Bautura fierbinte care vindeca raceala

  1. Dar dacă avem temperatura se poate să facem ingaleatie și să bem lichide ferbinte, mai an special pentru copii aș vrea să știu ceva contra răcelii.

Lasă un răspuns