Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Beneficiile ceaiului de papadie

Beneficiile ceaiului de papadie

Beneficiile ceaiului de papadie – Păpădia şi ceaiul de păpădie este una din cele mai puternice plante cu efecte detoxifiante şi diuretice. Sunt eficiente şi frunzele, şi tulpinile şi rădăcinile de păpădie, care consumate sub formă de ceai ajută la mobilizarea şi eliminarea toxinelor din organism, intensifică tranzitul intestinal şi cresc tonusul întregului organism.

Care sunt beneficiile ceaiului de păpădie și când e bine să-l folosești?

Păpădia consumată sub formă de ceai este utilă pentru drenarea surplusului de apă din organism, pentru că este un diuretic puternic. Ceaiul de papadie este extrem de activ în detoxifierea organismului, mai ales în perioadele de schimbare a anotimpului.

Bea ceaiul de păpădie în cure de trei-patru săptămâni dacă ai acnee, dacă suferi de alergie de primăvară şi boli de piele. Ceaiul de păpădie este util şi în indigestie, gastrită hipoacidă, dischinezie biliară, constipaţie atonă.

Un efect deosebit îl are ceaiul de păpădie pentru cei care suferă de diabet. Planta are capacitatea de a scădea extrem de activ nivelul glicemiei din sânge şi stimulează secreţia de insulină.

Ceaiul de păpădie este foarte util în afecţiunile hepatice, dar şi în afecţiuni ale glandei mamare (inflamaţii, probleme legate de secreţia laptelui, cancer de sân) precum şi pentru îmbunătăţirea rezistenţei imunitare la infecţiile căilor respiratorii.

Sucul de păpădie sau extractul de păpădie este foarte eficient în afecţiunile oculare şi pentru tulburările de vedere.

Cura de ceai de păpădie dar şi tratamentele locale cu extracte din păpădie curăţă şi vindecă pielea. Compresele cu ceai de păpădie calmează iritaţiile şi contribuie la curăţarea tenului de petele de pigmentare.

Ceaiul de păpădie este foarte eficient ca aliat în curele de slăbire, pentru ca are ca afect stimularea întreg tubului digestiv şi a tuturor funcţiilor acestuia ceea ce duce la detoxifiere şi stimularea tuturor proceselor metabolice.

Salată de păpădie

Păpădia este o mină de aur în ceea ce priveşte vitaminele, mineralele şi oligoelementele, frunzele de păpădie proaspete putând fi conumate ca salată. Păpădia face parte din plantele cele mai bogate în provitamina A. Este foarte eficientă în lupta împotriva radicalilor liberi care duc la îmbătrânirea pielii. Frunzele de păpădie conţin potasiu, fier, calciu, cupru, siliciu şi mangan. Rădăcinile conţin în plus şi principii amare, inulină, zaharuri complexe, substanţe care favorizează flora intestinală benefică.

Păpădia conumată ca atare este eficace în lupta impotriva constipaţiei, anemiei şi infecţiilor. De asemenea, ea este bogată în calciu şi magneziu. Păpădia conţine o catitate mare de vitamine din complexul B, ceea ce îi permite să fie eficientă în tratarea infecţiilor şi în evitarea apariţiei anemiilor.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns