Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Beneficiile expunerii la soare

Beneficiile expunerii la soare

 

Vorbim despre avantajele expunerii la soare, de care trebuie să profiţi doar în condiţile în care respecţi regulile de protecţie. Soarele este şi o să fie mereu un prieten al omului, dar beneficiile trebuie adunate în condiţile în care respecţăm toate regulile de protecţie împotriva radiaţilor dăunătoare pe termen scurt şi pe termen lung.

Soarele ajută pielea afectată de acnee şi este importantă pentru pacienţii cu psoriazis, îmbunătăţind, totodată, calitatea somnului şi fiind benefică pentru pacienţii care suferă de Alzheimer. În plus talasoterapia reprezintă aplicarea în scopuri terapeutice a proprietăţilor apei mării, soarelui, nămolului şi a alegelor marine, asociate climatului marin. Benefice pentru organism sunt ultravioletele care previn osteoporoza, depresia, insomnia şi atenuează simptomele bolilor autoimune.

Aerosolii marini reprezintă un alt element terapeutic, datorită proprietăţilor curative împotriva bolilor respiratorii, precum bronşite, sinuzite sau rinite alergice, iar plimbările matinale, chiar înainte de răsăritul soarelui, tratează rinitele, limpezesc plămânii, mintea şi alungă angoasele. Sărurile minerale şi substanţe precum magneziu, sarea, calciul şi potasiul, pe care aerul marin le conţine, sunt un adevărat medicament natural pentru aparatul respirator.

Calitatea superioară a aerului marin este dată de prezenţa microparticulelor provenite din spuma valurilor care se sparg în larg sau la mal. Acestea sunt antrenate de briza mării şi devin astfel mici particule terapeutice pentru persoanele care le inhalează dimineaţa, până la ora 9.00, sau seara, după ce apune soarele. Aceste particule conţin niveluri echilibrate de magneziu, iod, bromuri, cloruri de sodiu şi de substanţe alcaline, benefice în special pentru menţinerea sănătăţii aparatului respirator.

Aerosolii marini au sarcină electrică negativă, ceea ce îi face să devină activi direct la nivelul bronhiilor şi al plămânilor.

De asemenea, băile în apa marină fortifică şi protejează oganismul, având în acelaşi timp efecte benefice şi asupra tonusului muscular şi a sănătăţii sistemului nervos. Apa de mare este considerată un adevarat „platou de sănătate” datorită sărurilor minerale din compoziţie, ce acţionează asupra organismului intensificând metabolismul glucidelor, proteinelor, lipidelor, calciului şi fosforului. Mai mult decât atât, chiar şi o activitate aparent banală precum mersul cu picioarele goale prin nisipul grunjos de pe plajă previne şi tratează apariţia platfusului.

Climatul marin este recunoscut pentru proprietăţile sale de regenerare, stimulare a metabolismului şi întărire a imunităţii. În plus, 15 minute de expunere la razele calde ale soarelui sunt suficiente pentru a lua echivalentul a 1.000 de unităţii internaţionale de vitamina D, numită şi „vitamina soarelui”, ce ajută la fixarea calciului în oase, prevenirea depresiei, osteoporozei, rahitismului şi stimularea secreţiei de serotonina. Serotonina, denumită şi „hormonul fericirii” ajută la menţinerea unei stări de bine şi la combaterea stresului.

  • Alimente sanatoase pentru piele

Terapia cu ajutorul soarelui poartă numele de fototerapie şi este o metodă preţioasă de tratament pentru numeroase afecţiuni, deoarece ajută la înmulţirea limfocitelor, specializate în lupta cu infecţiile, contribuind astfel la întărirea sistemului imunitar.

Afla totul despre efectele negative ale expunerii la soare

 

Comments

comments

Lasă un răspuns