Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Beneficiile inhalatiilor cu abur

Beneficiile inhalatiilor cu abur

Vorbim despre beneficiile inhalatiilor cu abur. Acest tratament fara contraindicatii poate face bine intregului organism si aduce beneficii imediat partilor expuse.

Cum pregatesti inhalatiile

Considerate din cele mai vechi timpuri ca fiind un leac natural si la indemana oricui contra problemelor respiratorii (astm, sinuzita), printre beneficiile inhalatiilor cu abur se numara si tonifierea pielii fetei, dar si efectele revigorante generale. Daca nu ai aparat de sauna faciala, ai nevoie de un vas in care torni infuzia fierbinte din amestecul de plante (flori de fan, musetel, soc, tei sau alte plante aromate), un scaun si un prosop mare, pentru a inveli zona capului. Stai deasupra aburilor in prima faza 2-3 minute si treptat mareste timpul, pana la 10minute. Nu depasi cu totul 15 minute!

Alina migrena

Printre beneficiile inhalatiilor cu abur se numara si dureri de cap, migrenele sau chiar depresia, acest tratemant avand un efect reconfortant asupra psihicului. Apa de inhalat imbunatatita cu uleiuri aromaterapeutice are actiune sporita de relaxare. De asemenea, induce somnul odihnitor. Inhalatiile sunt de asemenea recomandate si in cazul unor eczeme sau a unor secretii in zona fetei – nas, gat, ochi, efectul fiind de vindecare a gatului iritat, a nasului infundat sau a ochilor obositi de raceala. Este important de stiut ca apa care se pierde prin sudoratie trebuie inlocuita cu lichide, pentru a compensa mineralele – apa, sucuri naturale, supe nutritive.

Ten mai curat

Prin abur, tenul se elibereaza de toxine, devine mai curat, circulatia sangvina este stimulata si pielea este mai receptiva la ingredientele din creme. Umiditatea este recomandata in special pentru tenul gras, insa, paradoxal, si tenul cu tendinta de uscare poate beneficia de pe urma „transpiratiei“. Pe lista cu beneficii ale inhalatiilor si tratamentelor cu abur se numara si atenuarea rosetii tenului, care devine mai neted si elastic. Dupa inhalatii, s-ar putea ca tenul sa se usuce excesiv. De aceea, este indicat sa folosesti o crema puternic emolienta, daca se poate cat mai naturala, pe baza de plante.

Este foarte important sa nu iesi in frig dupa ce faci inhalatii. In felul acesta beneficiile inhalatiilor cu abur sunt maxime.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns