Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Berea, o sursă de vitamine și minerale esențiale

Berea, o sursă de vitamine și minerale esențiale

O bere rece te relaxează și te răcorește, mai cu seamă într-o zi caniculară. Consumată cu moderaţie, berea este nu doar un răsfăț de vară, ci și o bombă de vitamine şi minerale esenţiale.

Când vine vorba de alcool, ne gândim că-i un viciu sau că îngrașă. Însă, la fel ca vinul, berea are valenţe terapeutice, fără vină te poţi delecta cu un pahar pe zi. Vei împleti plăcerea degustării cu grija pentru sănătate.

Protejează inima

Indiferent dacă preferi vinul sau berea, studiile au arătat că, dacă bei moderat (unu, două pahare pe zi), vei fi mai puţin susceptibilă de a suferi de boli de inimă. Alcoolul în cantităţi mici îmbunătăţeşte sănătatea inimii, pentru că face sângele mai fluid, mai puţin predispus la coagulare şi scade nivelul colesterolului rău.

Spală rinichii

Un pahar cu bere reduce riscul de pie-tre la richini datorită conţinutului mare de apă şi efectului diuretic. Compuşii din hamei încetinesc eliberarea calciului din oase şi, respectiv, acumularea de nisip la rinichi.

Scade colesterolul

Fabricată din orz, berea conţine betaglucan, un tip de fibre solubile care contribuie la sănătatea inimii prin dimi-nuarea nivelului de colesterol. O sticlă cu bere blondă are 0,75 g de fibre, în timp ce o sticlă cu bere neagră, 1,3 g.

Sursă de B-uri

În licoarea aurie sunt ascunse multe dintre vitaminele B: acidul folic, niaci-na, riboflavina, acidul pantotenic, vitaminele B6 şi B12. Toate sunt importante, însă ultimele două menţin inima într-o stare bună prin scăderea nivelului de homocisteină, un aminoacid care poate duce la deteriorarea arterelor şi la formarea cheagurilor de sânge.

Întăreşte oasele

În timp ce consumul exagerat de alcool poate slăbi oasele, un pahar de bere pe zi le face mai puternice, pentru că este bogată în siliciu, un element care dă forţă oaselor. Un consum de 1-2 beri pe zi menţine densitate osoasă în limite normale.

250 de calorii are o bere. Ca să nu te îngrași, nu consuma mai mult de 1-2 beri pe zi!

93% din bere reprezintă apă, iar datorită mineralelor şi antioxidanţilor (aceeaşi cantitate ca în vin, deşi antioxidanţii sunt diferiţi) pe care-i are, oferă o bună hidratare în zilele caniculare, când prin transpiraţie se pierd minerale importante.

Articol preluat din ediția de iulie 2014 a revistei Femeia.

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns