Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Blefaroplastia – solutia pentru un chip cu 5 ani mai tanar

Blefaroplastia – solutia pentru un chip cu 5 ani mai tanar

Majoritatea femeilor sunt preocupate sa pastreze un aspect cat mai natural si tanar al ochilor. Medicii chirurgi esteticieni pot reduce semnele trecerii timpului si oferi chipului un aspect cu cinci sau chiar zece ani mai tanar. „Blefaroplastia estetica este o procedura de chirurgie plastica care are rolul de a indeparta excesul de tegument si grasime, care alcatuieste pungile si ridurile pleoapelor. Astfel, se elimina aspectul imbatranit si obosit al ochilor si se ridica sprancenele„, explica dr. Calin Dobos, medic specialist in chirurgie faciala si in chirurgie plastica, competenta in Laser Chirurgical.

Rezultat indelungat cu cicatrice invizibile

Chirurgia pleoapelor este una din cele mai spectaculoase interventii chirurgicale estetice, care se adreseaza ambelor sexe, avand un rezultat stabil pentru mult timp, cu cicatrice invizibile in majoritatea cazurilor. Conform unui studiu, numarul persoanelor care se opereaza de blefaroplastie este in crestere. In ultimii trei ani, in SUA a existat o crestere anuala de 10% a numarului de pacienti care solicita aceasta operatie. In total, se efectueaza in jur de 100.000 de operatii de blefaroplastie pe an.

Pleoapele cazute – o reala problema

Caderea pleoapelor apare ca urmare a scaderii tonusului musculaturii care controleaza miscarile pleoapelor. Ochii devin iritati si uscati daca pleoapele inferioare se rasfrang in afara si nu-si mai pot exercita functia protectoare, iar daca rasfrangerea pleoapei se realizeaza spre interior, genele vor produce iritatii si chiar rani ale conjunctivei. Caderea pleoapei superioare spre gene, numita si dermato-chalasis, impiedica machierea ochilor si uneori poate impiedica vederea in sus. Exista cazuri in care aceasta cadere se insoteste de o ptoza a sprancenelor, destul de frecventa la barbati.

Cum corectam pleoapele superioare?

„Pentru a corecta caderea pleoapei superioare, se indeparteaza pielea in exces si, la nevoie, se indeparteaza si din grasimea herniata sau chiar o fasie din muschiul pleoapei. Linia de incizie va fi ascunsa in santul de deasupra ochiului, astfel incat nu va fi vizibila. Interventia se face, de obicei, in anestezie locala si dureaza 20-30 de minute”, explica dr. Calin Dobos.

Cum corectam pleoapele inferioare?

„Daca e vorba de o persoana tanara, cu pungi sub ochi, se face doar o interventie de indepartare a acestui exces de grasime. In anestezie locala, se face o incizie pe partea interna a pleoapei (transconjunctivala) si se ajunge exact la pungile de grasime. Se indeparteaza excesul si se incheie operatia”, explica dr. Dobos. „Daca este vorba de exces de grasime si de piele, e nevoie de o interventie mai ampla (transcutanata), in care se face o incizie sub gene, prelungita 1 cm la coltul ochiului. Apoi se ridica muschiul pleoapei si se ajunge la grasime. Se indeparteaza sau se rearanjeaza grasimea, se sutureaza muschiul – eventual intr-o noua pozitie, se indeparteaza pielea in exces si se sutureaza. Aceasta interventie e mai de anvergura, asa ca poate necesita anestezie generala, si dureaza cam 60 de minute”, precizeaza dr. Dobos.

Cu cinci ani mai tanara intr-o singura zi

Se pot face in aceesi zi interventii combinate: atat la peoapele de sus cat si jos, sau asociate cu liftinguri faciale, injectari de substante, in functie de dorintele pacientului. Durerile sunt minime sau absente si cedeaza la calmante obisnuite. Rezultatele operatiei se pot vedea in cateva zile, iar rezultatul definitiv va fi observabil in cateva saptamani.

  • Costul unei interventii de blefaroplastie: 600-800 euro.

Comments

comments

Lasă un răspuns