Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Bunica versus doctorul

Bunica versus doctorul

Oricat ar fi de eficiente leacurile babesti aplicate ca la carte, daca actionezi „dupa ureche” poti avea parte de neplaceri si nu de beneficii.

Ce spune bunica

Dupa sex, spalaturile vaginale sunt de mare ajutor.

Pe vremuri, irigatiile vaginale erau considerate obligatorii mai ales dupa un act sexual. Femeile erau invatate ca acestea scad riscul unei sarcini nedorite si inlatura eficient microbii si mirosul specific zonei genitale.

Doctorul explica

Irigatiile vaginale dauneaza.

Orice femeie ar trebui sa stie ca vaginul are un sistem propriu de curatare, iar irigatiile nu fac decat sa dezechilibreze flora vaginala normala, crescand riscul de candida ori alte infectii. In plus, nu protejeaza de sarcina. In schimb, este obligatorie igiena intima externa zilnica, in mod special dupa contactul sexual.

Ce spune bunica

Te-ai ars? Trece cu unt.

Il ai mereu in casa si textura lui uleioasa il recomanda pentru calmarea arsurilor. Cel putin, asa te-ar sfatui bunica.

Doctorul explica

Untul aplicat pe rana poate cauza infectii.

Untul topit nu doar ca nu ajuta, decat poate pe moment, dar chiar agraveaza rana. Bine ar fi sa ai mereu la-ndemana un spray special pentru arsuri sau, daca preferi remediile naturale, alege mierea, un antiseptic de exceptie.

Ce spune bunica

Otita se trateaza cu usturoi sau ulei cald.

Un catel de usturoi introdus in ureche ar avea calitatea de a retrage infectia, spune bunica. Iar uleiul cald are acelasi efect.

Doctorul explica

Usturoiul si uleiul cald pot afecta iremediabil timpanul.

Din exces de zel, unele persoane folosesc ulei aproape fierbinte pentru a scapa de durerile urechii, iar acesta poate provoca aparitia unor basicute periculoase la nivelul timpanului. Nici usturoiul nu este de vreun folos, ba chiar poate inflama si mai tare zona afectata cand este introdus prea adanc in canalul auditiv.

 

Ce spune bunica

Ochii rosii se limpezesc cu ceai de musetel.

Datorita efectului calmant, musetelul e de multe ori prima recomandare cand vine vorba de ochii rosii care ustura si lacrimeaza.

Doctorul explica

Musetelul irita ochii.

Compresele cu ceai de musetel aplicate pe ochi pot afecta corneea, asa ca nu sunt defel indicate.

Ce spune bunica

Esti constipata? O clisma te salveaza.

O tehnica de eliminarea a reziduurilor din intestinul gros, clisma practicata acasa cu ajutorul cafelei sau al apei cu lamaie este o solutie rapida de alungare a constipatiei.

Doctorul explica

Clismele facute acasa pot afecta peretii colonului.

Clismele trebuie practicate numai sub supravegherea unei persoane avizate. Riscurile aplicarii unei tehnici necorespunzatoare nu sunt deloc numeroase: fisuri ale peretilor colonului, iritatii, infectii si deshidratare.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns