Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Capcanele din alimentele dietetice

Capcanele din alimentele dietetice

Din dorinta de a arata mereu bine, de a scapa de kilogramele in plus fara prea mari restrictii alimentare, dar si de a avea un regim zilnic cat mai sanatos, suntem tentati sa alegem alimentele pe eticheta carora scrie 0% grasimi, 0% zahar, 100% natural, 0% adaos de conservanti. Nu te lasa inselata de aceste mentiuni.

In realitate, astfel de produse pot avea un continut ridicat de kilocalorii sau alte efecte daunatoare.

Sucurile „light“ ataca pancreasul

Mentiunea „zero zahar“ de pe eticheta sucurilor nu garanteaza un continut sanatos. Aceste bauturi contin aspartam, un indulcitor indicat exclusiv persoanelor bolnave de diabet, sau fructoza, zaharul natural al fructelor din care sunt facute aceste sucuri. Medicii recomanda sa evitam acest tip de bauturi intrucat ingrasa si ataca pancreasul.

Dulciurile „diet“ – indicate diabeticilor

Dulciurile „diet“ nu sunt recomandate persoanelor care vor sa slabeasca sau sa-si mentina silueta intrucat… ingrasa. Aceasta categorie de alimente este creata special pentru persoanele bolnave de diabet, al caror organism nu are capacitatea de a metaboliza zaharul.

Zaharina nu slabeste

Ea este indicata doar persoanelor bolnave de diabet. Pentru a evita distrugerea pancreasului, medicii nutritionisti recomanda inlocuirea zaharului cu lapte sau miere.

Atentie la lactatele slabe

Evita iaurturile care au in compozitie fructe sau musli. Sunt bombe calorice echivalente dulciurilor, pe care toate lumea le mananca relaxat in ideea ca iaurtul este un aliment dietetic. Lactatele „light“ trebuie sa contina: 1-1,5 la suta grasime laptele semidegresat, iaurtul – maximum 3% grasimi, iar smantana – 12% grasimi. Cele cu zero grasimi nu sunt sanatoase pentru ca impiedica absorbtia vitaminelor liposolubile, respectiv A, E, D si K.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns