Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Care sunt beneficiile consumului de vin alb?

Care sunt beneficiile consumului de vin alb?

beneficii vin alb

Vinul este un produs pe care foarte mulți medici îl recomandă, pentru o viață sănătoasă. Desigur, principala condiție pentru ca această băutură să aibă efecte pozitive este aceea de a fi consumată cu moderație. Fiind, în esență, o băutură alcoolică, vinul poate avea efecte de tot soiul, în funcție de concentrația de alcool, culoare, dar și de modul în care este consumat. Cum vinul roșu pare a fi recomandarea celor mai mulți dintre medici, multă lume a ajuns să neglijeze beneficiile oferite de vinul alb.

Studiile efectuate în ultimii ani au relevat faptul că vinul alb are efecte pozitive asupra sănătății inimii. Vinul de calitate a devenit și foarte ușor accesibil, având în vedere multiplele magazine apărute chiar și în mediul online, iar dacă cercetezi piața cu atenție, poți beneficia de discount la vin alb. De ce ar trebui să consumi acest fel de vin și care sunt avantajele pe care ți le oferă?

Beneficiile vinului alb – conținutul

Compoziția vinului este ceea ce îl face să fie atât periculos, dacă e consumat în exces, cât și benefic, dacă moderația face parte din ritualul de consum. Băutura obținută din struguri nu conține colesterol, grăsimi, nici fibre, dar acționează ca un bun stimulent pentru digestie. În mod specific, vinul alb, mai ales cel sec, este foarte util în diete pentru că are un conținut scăzut de calorii. La 100 de mililitri de vin alb sec, vei aduce un aport de 70kcal.

Tot în vin pot fi găsite minerale precum magneziu, potasiu sau calciu, iar vitaminele B1, B2, B5 și B6, cu rol foarte important în imunitate, buna funcționare a sistemului nervos, dar și a celui muscular, pot fi și ele obținute din această băutură. Alte substanțe importante pe care ți le poți administra, prin consumul de vin, sunt acidul folic, vitamina B12 și vitamina C. Totuși, acestea sunt prezente în cantități mai mici.

Beneficiile vinului se pot observa și la nivelul ficatului, pentru că vinul alb încurajează eliminarea toxinelor de la nivelul acestui organ și, îndeosebi în cazul persoanelor cu o vârstă înaintată, facilitează digestia prin încurajarea producerii sucului gastric în stomac. Este foarte important să știi că vinul trebuie consumat cu limită, indiferent de sortiment. În caz contrar, pot fi provocate boli grave, precum diabetul. Totodată, abuzul de alcool conduce la greață sau chiar pierderea conștiinței.

Cum să identifici vinul alb de calitate

Chiar dacă moderația este recomandarea cea mai frecvent întâlnită, atunci când vine vorba de menținerea unei relații sănătoase între vinul alb și consumatorii săi, ea nu este singurul secret pentru o experiență pozitivă. Calitatea vinului este și ea un reper foarte important, pentru că în condițiile existenței atâtor opțiuni pe piață, poate fi ușor să te păcălești și să achiziționezi un vin de calitate slabă. Vinul este o băutură ușor de falsificat, prin intermediul îndulcitorilor naturali și artificiali, precum siropul de glucoză, zaharpza, aspartamul și zaharina, dar și cu ajutorul coloranților artificiali.

Vinul vândut la preț scăzut are un conținut ridicat de sulfiți, care pot reprezenta un pericol pentru sănătate. Vinul de calitate nu are conservanți, are o tărie alcoolică mai mare de 11 grade și este obținut prin fermentarea mustului ravac, în mod natural. Dacă nu conține substanțe artificiale și este de calitate, vinul alb are și beneficiul de a nu genera mahmureală. Totodată, lipsa coloranților artificiali va dovedi că vinul alb nu pătează dinții.

Vinul alb reprezintă o foarte bună soluție pentru a te relaxa după o zi grea. Specialiștii susțin că un pahar de vin alb, în cazul femeilor, sau două pahare, în situația bărbaților, pot contribui la o odihnă bună și la îmbunătățirea funcțiilor digestive și respiratorii. Totuși, este foarte ușor să cazi în plasa reducerii costurilor ori a exceselor. Evită vinul de proastă calitate, urmărește să cumperi băutură de la furnizori de încredere și nu face niciodată abuz de alcool, întrucât consecințele pot fi foarte grave. Dacă reușești să ții cont de aceste sfaturi, te vei putea bucura de vin și de beneficiile pe care acesta le poate aduce în viața ta.

 

 

Sursă: digital workforce

Sursă foto: pixabay

 

Comments

comments

Lasă un răspuns