Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Cartofii cruzi, cataplasme vindecătoare

Cartofii cruzi, cataplasme vindecătoare

cartofi

Banali şi ieftini, o ştim cu toţii, benefici în unele neplăceri de sănătate dacă îl consumăm frecvent, ar adăuga unii. Puţini însă îi cunosc proprietăţile terapeutice ale cartofilor, folosiți sub formă de cataplasmă.

Cum se folosesc

Se aleg cartofi sănătoşi, fără pete maronii sau porţiuni colorate în verde, se taie în rondele subţiri ori cartoful bine spălat se dă pe răzătoarea mică, apoi, fără a-l stoarce, se pune pasta obţinută într-o bucată de pânză sau tifon. Se aplică aceste cataplasme până la completa vindecare a locului afectat.

Ce tratează

Migrenele provocate de oboseală sau stres, durerile în gât în caz de infecţii sau inflamaţii faringiene, iar când acestea sunt însoţite de tuse, compresele se aplică şi pe piept. Cataplasmele grăbesc cicatrizarea rănilor în caz de arsuri, crăpături, ulceraţii, degerături, furuncule, flegmoane în urma injecţiilor. În plus, cataplasme atenuează cearcănele: se aplică seara, pentru 10-20 de minute. Se poate adăuga pătrunjel verde zdrobit. Această mască se aplică o dată la șape zile, timp de șase săptămâni.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.39/2014
Autor: Olga Sveduneac
Sursa foto: Pixabay

 

Comments

comments

Lasă un răspuns