Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Cât de importantă este alegerea clinicii stomatologice pentru montarea aparatului dentar

Cât de importantă este alegerea clinicii stomatologice pentru montarea aparatului dentar

aparat dentar

Aparatul dentar poate fi una dintre cele mai bune investiții pe care o persoană, cu nevoi reale, o poate face. Un zâmbet frumos nu este un simplu moft, iar o poziție corectă a maxilarului și o mușcătură perfectă, cu atât mai puțin.

Cercetările permanente în domeniul ortodonției și evoluția continuă a tehnologiei au permis specialiștilor să proiecteze soluții eficiente de corectare a defectelor dentare, chiar și a celor mai grave, apărute încă de la naștere.

Cu toate că aparatul dentar, odată montat pe dinții pacientului, corectează imperfecțiunile vizibile în mod uimitor, foarte importantă este contribuția medicului ortodont în tot acest proces. Nemontat corespunzător, acesta nu va produce niciodată efectele dorite, ba chiar poate înrăutăți situația.

Pe lângă procesul de montare, intervenția medicului pe tot parcursul tratamentului este esențială. Începând de la informarea și motivarea persoanei care necesită un aparat dentar în momentele de teamă, la investigarea inițială a danturii acesteia, și terminând cu reglarea brackeților ori de către ori este nevoie, profesionalismul medicului este un factor extrem de important.

De ce este importantă clinica aleasă pentru montarea unui aparat dentar?

Calitatea serviciilor oferite de clinica în care te-ai decis să începi tratamentul pentru montarea unui aparat dentar este absolut esențială. Alături de o echipă de medici foarte bine pregătiți, cu o vastă experiență în domeniu, de aparatură de ultimă generație și de proceduri de sterilizare la cele mai ridicate standarde, clinica aleasă trebuie să ofere cele mai noi și eficiente metode de tratament.

Unde găsim o clinică stomatologică ce oferă servicii premium?

Centrul de excelență în medicina dentară, clinica Trident, este prima din România ce abordează soluția modernă de specializare a medicilor pe etape specifice fiecărei ramuri a domeniului.

Dând dovadă de profesionalism în fiecare serviciu oferit, echipa de medici a clinicii Trident este formată din oameni pozitivi și relaxați, care își desfășoară activitatea în săli operaționale ce respectă cele mai înalte standarde de igienă.

Ridicându-se de fiecare dată la nivelul așteptărilor clienților, din toate punctele de vedere, în tratamentele aplicate pacienților medicii stomatologi folosesc produse de la producători internaționali de renume, alături de aparate și tehnologii de ultimă generație.

Clinica premium Trident beneficiază de un sistem computerizat centralizat, ce permite comunicarea situațiilor clinice între cabinete, asigurându-se astfel o eficiență desăvârșită a tuturor tratamentelor stomatologice.

Pe lângă toate acestea, cei ce calcă pragul clinicii în vederea obținerii unor sfaturi pertinente și a unor tratamente de calitate, știu că aceasta dispune de o linie de sterilizare computerizată.

Care este astăzi prețul aparatului dentar?

Prima întrebare ce se află pe buzele tuturor celor ce au nevoie de un aparat dentar se referă la preț – Cât costă un aparat dentar?

Este un lucru cunoscut deja că, în ziua de astăzi, luând în calcul întreaga evoluție a tehnologiei în general, dar mai ales în domeniul stomatologic, suntem norocoșii beneficiari ai unei game variate de modele de aparate dentare. Fie că ne dorim un model invizibil și alegem un aparat dentar din safir, fie că, din motive financiare, mergem pe varianta clasică a celor metalice, un lucru este cert: alegerea este a noastră.

Desigur, la baza acesteia se află criteriul referitor la cost. În majoritatea cazurilor, prețurile afișate pe site-urile clinicilor stomatologice vizează montajul pe o singură arcadă.

În cadrul clinicii Trident, costul aparatelor dentare variază între 3600 lei și 13500 lei, în funcție de model, bineînțeles. Deși costul este unul dintre criteriile principale în funcție de care viitorii pacienți se ghidează în alegerea aparatului ortodontic, trebuie luat în calcul faptul că sănătatea și încrederea în sine sunt mult mai importante decât banii.

Aspecte importante după montarea aparatului dentar

Atât procedurile ce necesită a fi respectate înainte de aplicarea unui aparat dentar, cât și cele de după aceasta sunt deosebit de importante. Pentru o corectare cât mai rapidă a danturii, dar și pentru confortul pacientului, este esențial ca în primele săptămâni alimentația să se bazeze pe alimente cât mai moi (pireuri, supe, iaurturi etc).

De asemenea, igiena, deși va fi mai dificil de realizat, este în continuare la fel de importantă. Pentru a nu produce pete inestetice pe suprafața dinților sau viitoare carii, dantura trebuie periată cu regularitate. Există chiar și periuțe special concepute pentru a pătrunde printre brackeții aparatului dentar.

Ața dentară este un alt instrument necesar în menținerea igienei orale pe perioada tratamentului ortodontic, aceasta eliminând resturile de mâncare ce pot crea în timp carii inestetice și dureroase.

Așadar, înainte de a alege clinica în care să tratezi defectele dentare, fă o analiză detaliată a ofertelor disponibile și informează-te corect. Internetul este plin de informații așa că, dacă ești perseverent, sigur vei găsi ceea ce cauți.

Sursa: admarks
Sursa foto: shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns