Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Câte calorii are cafeaua și care-i cafeaua ideală?

Câte calorii are cafeaua și care-i cafeaua ideală?

Tu ştii câte calorii are cafeaua pe care o bei dimineaţă? Şi ai calculat câte calorii au împreună cafelele de la serviciu şi, eventual, cea de acasă, de după-amiază? Află că două-trei ceşti de cafea pot să ajungă, împreună, şi la peste 500 de calorii. Depinde ce fel de cafea bei, cât zahăr pui, dacă adaugi sau nu lapte şi frişcă.

Iată toate detaliile despre câte calorii are cafeaua şi cum arată cafeaua ideală, cel puţin din punct de vedere al conţinutului caloric.

►O ceaşca de cafea fără zahăr are de la 1 la 10 calorii. Depinde de cantitate şi de modul de preparare. Espresso simplu are cele mai puţine calorii, doar 3-4, cafeaua instant cele mai multe, spre 10.
►O cafea cu lapte şi zahăr ajunge la 180 de calorii. Dar depinde de cât lapte şi cât zahăr pui. O cafea cu lapte şi zahăr de tipul celor pe care le poţi cumpără de la un restaurant de tip fast-food poate să varieze de la 130 la 330 de calorii.
Cea mai bună alegere, cafeaua la filtru, cu o linguriţă de zahăr şi două-trei linguri de lapte degresat. Are 110-120 de calorii.

Cate calorii consumi pe zi?

Variaţiile calorice sunt rezultatul concentraţiei diferite de grăsimi din lapte. Dacă foloseşti lapte degresat se adaugă mai puţine calorii, dacă foloseşti lapte condensat sau preparate din lapte praf, de tipul celor instant, numărul caloriilor creşte foarte mult.

►Combinaţiile de cafea cu ciocolată sar de 300 de calorii şi pot ajunge până la 500 de calorii dacă preferi să bei cafea cu ciocolată albă de genul celor pe care le găseşti în cafenelele celebre. Acolo sunt cele mai calorice combinaţii. Gustul, aromă şi bogăţia gustului băuturilor cu cafea sunt însă perfecte!

Cum arată cafeaua ideală? Simplă şi neagră. Are doar 5-6 calorii.

►Cea mai bună rămâne cafeaua la filtru sau cea clasică făcută în ibric. Dacă nu suporţi cafeaua fără zahăr adaugă o linguriţă de zahăr brun. Adaugi doar vreo 20 de calorii, atât cât există în fiecare linguriţă de zahăr.

15 minute de miscare pe zi, secretul sanatatii

►Dacă îţi place cafeaua foarte dulce, încearcă să reduci treptat cantitatea de zăhat. O să descoperi că o cafea cu mai puţin zahăr este mult mai bună.
►Bea cafeaua caldă, este mult mai sănătoasă. Adaugă lapte normal, degresat şi uită de prafurile şi cutiuţele cu lapte care sunt pline de calorii, aditivi şi zahăr.

•  Secretele tineretii: sex, alune si cafea

►Poţi să foloseşti lapte praf simplu, normal din categoria celor instant. Un vârf de linguriţă adaugă doar vreo 15-20 de calorii şi este mult mai sănătos, cel puţin pentru cafeaua de la serviciu.

Cafeaua ideală este cea făcută din cafea măcinată sau cafea instant. Uită de cafeaua de la automat. Are prea mult zahăr şi prea puţină cafea adevărată.

►Dacă îţi plac cafelele aromate adaugă scorţişoară sau vanilie veritabilă. Poţi vanila natural zahărul pentru cafea, amestecând zahăr brun cu bobiţele dintr-o păstaie de vanilie. O singură păstaie este suficientă că să dai o aromă puternică unui kilogram de zahăr. Adaugă zahărul aromat după ce ai preparat cafeaua şi nu în timpul fierberii, scrie diet-blog.com.
►Pentru o altă variantă de aromă adaugă pudră de scorţişoară, pudră de ghimbir sau coajă de portocală uscată şi măcinată. Rezultatele sunt cu totul şi cu totul speciale. (Otilia Ignat)

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

 

Comments

comments

Lasă un răspuns