Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Cauzele spasmelor musculare

Cauzele spasmelor musculare

 

Cauzele spasmelor musculare, fie ca sunt oculare sau localizate in alte grupe musculare sunt, pana la un punct un fenomen normal, o reactie musculara locala care are cateva cauze fiziologice, dar care poate anunta si unele probleme de natura medicala.

Iata care sunt principalele cauze ale spasmelor musculare si explicatiile medicale care se afla in spatele acestor fenomene.

Stresul

Una din principalele cauze ale spasmelor musculare este stresul. Stresul produce episoade de spasme oculare de lunga durata, care se pot manifesta mai multe zile la rand, cu sau fara pauza. Medicatia antispastica poate ajuta. Meditatia si miscarea in aer liber sunt si ele eficiente.

Cofeina si alcoolul

Efectul de stimulare pe care il are cofeina sau cel de relaxare pe care il produce alcoolul pot determina aparitia spasmelor musculare, mai ales atunci cand sunt consumate in exces.

Hidratarea deficitara

Spasmele musculare pot avea drept cauza un organism deshidratat sau care primeste constant mult mai putina apa decat are nevoie. De regula lipsa unei bune hidratari duce la spasme musculare dureroase ale membrelor.

Deficitul de minerale

Deficitul de magneziu este unul dintre cele mai comune dezechilibre nutritionale care pot duce la aparitia spasmelor musculare, dar cu precadere a celor localizate in musculatura fina si puternic inervata a muschilor fetei. Consumul de alimente bogate in magneziu – spanac, migdale, fulgi de ovaz – poate combate fenomenul.

Uscaciunea ochilor

Cei care poarta lentile de contact cunosc senzatia de ochi uscat. Acesta poate sa fie si rezultatul proceselor naturale de imbatranire, sau efectul unor medicamente. Uneori folosirea lacrimilor artificiale poate anula spasmele oculare.

Tensiunea musculara

Inclestarea maxilarului si scrasnitul dintilor pot duce la aparitia spasmelor musculare la nivelul fetei. De cele mai multe ori inclestarea maxilarului si bruxismul (scrsnitul din dinti) sunt fenomene involuntare, care apar mai ales in timpul somnului. Aceeasi cauza poate determina aparitiei spasmelor musculare la nivelul musculaturii membrelor.

Un eveniment serios

Uneori spasmele musculare  sunt semnul care anunta unele maladii grave. Hipoglicemia, boala Parkinson, sindromul Tourette si unele disfunctii neurologice pot provoca spasmele oculare. Acestea, de regula, sunt intense, apar la ambii ochi si dureaza multa vreme.

Citeste si  afla cele mai bune remedii pentru picioare

 

Comments

comments

Lasă un răspuns