Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Ce alimente iti dau alergii

Ce alimente iti dau alergii

La fel ca in orice alta alergie, si in cazul unei alergii alimentare, te mananca nasul si urechile, ti-e greu sa inghiti sau sa respiri. Uneori, alergia se manifesta si prin dureri de stomac, voma sau diaree. Sunt simptome neplacute si cel mai indicat este sa renunti la sursa care le provoaca.

Ceea ce cauzeaza alergia este o proteina din compozitia alimentelor, care este perceputa de organism drept inamic.

Astfel, anticorpii se repliaza si incep sa atace substanta necunoscuta. Rezultatul este reactia alergica.

Cele mai frecvente astfel de reactii alergice apar in urma consumului de:

Lactatehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/02/22/paine-art1.png

Desi laptele este indispensabil pentru functionarea optima a organismului, nu ne face bine tuturor, intoleranta la lactoza (zaharul din lapte) numarandu-se printre cele mai frecvente alergii ale adultilor.

Peste si fructe de mare

Anumite proteine din cod sau calcan, dar si din creveti, crab si homar, declanseaza reactii alergice precum urticarie sau voma, indiferent de cum a fost gatit pestele.

Paine din grau

Acest tip de alergie se manifesta inca din copilarie. Deci, stii deja ca nu poti sa mananci paine din grau sau alte produse fabricate din grau. Te poti bucura insa de faina din cartofi sau orez, la fel de gustoasa.

Seminte si nuci

In aceasta categorie intra arahidele, migdalele, alunele caju, semintele de susan, fistic, soia. Citeste cu atentie eticheta produselor de pe raft. Unele mentioneaza alergenii, in timp ce pe altele scrie: „contine urme de…“

Oua

Alergia este intalnita atat la adulti, cat si la copii, fiind data de albumina din albus, care este foarte greu de digerat. Cel mai adesea alergia se manifesta imediat dupa consum, prin eczema si crampe abdominale.

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus