Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Ce bei in cursul dietelor

Ce bei in cursul dietelor

Ianuarie este luna dietelor, în consecinţă, plăcând de la ideea ca respecţi o dietă, iată care sunt cele mai bune lichide pe care le poţi conuma în cursul dietelor. Toate dietele pun accentul pe lichide şi importanţa acestora pentru sănătate, dar trebuie avut în vedere că unele din lichide pot aduce un aport mare şi foarte mare de calorii, care dă peste cap bunul mers al dietelor şi blochează scaderea în greutate.
 
Este bine să ştii că de fiecare data când deschizi o sticlă cu suc acidulat (cu sau fără zahăr), te condamni la consumul a sute de calorii "goale", fără nutrienţi. Să bei sucurile acidulate este unul dintre cele mai mari deservicii pe care îl faci siluetei şi sănătăţii tale. Cea mai bună alternativă – apa plată.

Sucurile de fructe pot avea chiar mai multe calorii decât sucurile acidulate. Au vitamine şi antioxidanţi, dar şi foarte mult zahăr. Alege sucurile 100% naturale sau prepară sucurile în casă. Oricum, verifică etichetă nutritonala, chiar şi în cazul sucurilor aşa-zis naturale. Cea mai sănătoasă şi cea mai indicată alternativă, mai ales dacă te afli în cursul unei diete pentru slăbit, o reprezintă sucurile din legume. Un exemplu: un pahar de suc de portocale are 160 de calorii, în timp ce un pahar de suc de roşii are doar 60!

Laptele este o altă alegere extrem de înţeleaptă şi de sănătoasă. Cu o condiţie – să alegi variantele degresate, care reduc la minim aportul de grăsimi.

Băuturile energizante sunt adevărate bombe calorice, iar aportul de energie pe care îl aduc este superficial şi de scurtă durată. În plus sunt şi foarte nesănătoase prin conţinutul mare de chimicale şi aditivi pe care îl conţin. Dacă ai nevoie de o băutură energizantă, bea o cafea. Are antioxidanţi şi stimulează metabolismul. Ideal este, însă, ceaiul verde.

Evită, de asemenea, băuturile alcoolice ţări. O alternativă foarte bună este o bere light sau un pahar cu vin, dar şi acestea trebuie consumate cu multă atenţie şi rar.

În loc de final, două sfaturi. Dacă este mare amantoare de sucuri de fructe combină sucul d efructe cu apa acidulată sau apa plata. Proporţia ideala este de 1 la 1. Pofta de băuturi acidulate trece cu apa carbogazoasă. Nu este foarte sănătoasă, dare este un compromis minim. 

Comments

comments

Lasă un răspuns