
Ingredientul principal pentru Laptele de Aur este turmericul. Turmericul sau curcuma conţine curcumina, un polifenol identificat ca fiind un nutrient extrem de activ şi care prezintă sute de beneficii de sănătate, începând cu proprietăţile antioxidante, anti-inflamatorii şi terminând cu cele anti-cancer.
Iata care sunt beneficiile pe care le are Laptele de Aur:
- Anti-inflamator, antioxidant, antiseptic, analgezic
- Stimulează imunitatea
- Anti-cancerigen
- Ajuta la mentinerea nivelului de colesterol în limite normale
- Promovează sănătatea digestivă
- Detoxifiant pentru ficat
- Regleaza metabolismul şi stimulează dizolvarea depozitelor adipoase
- Reglează tensiunea arterială
- Suţine memoria şi funcţiile creierului
- Vindecă diferite afecţiuni ale pielii
- Previne afecţiunile neurologice
- Reduce trigliceridele
Laptele de Aur devine si mai eficient dacă se adauga piper negru proaspăt măcinat, piperul conţinând un nutrient rar numit piperină. In plu piperul creşte capacitatea de absorbţie pentru ingredientele utile din curcumă.
Cum prepari Laptele de Aur?
Ingrediente: 1/4 ceasca de praf de turmeric, jumătate de linguriţă de piper măcinat, jumătate de ceaşcă de apă.
Amestecă toate ingredientele pănă rezultă un sos. Pune pe foc (la flacără mică) şi amestecă în mod constant până când se formează o pastă groasă. Poate dura puţin timp şi este necesar sa amesteci mereu. Sosul format, care în final arata ca mierea tinută la rece, se pune într-un borcan cu capac care se închide ermetic şi se poate păstra la frigider păna se consumă.
Cum îl folosesti? Pune o lingurita de sos, într-o cană de lapte cald. Îl poti îndulci cu miere sau zahăr.