Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Ce sa nu mananci seara

Ce sa nu mananci seara

O cină târzie nu este recomandată, însă, dacă îţi este foarte foame, nu trebuie să-ţi refuzi o gustare înainte de a merge la culcare, cu condiţia să fii foarte atentă la alimentele pe care decizi să le consumi.

Consumând alimente nepotrivite înainte de a merge la culcare, vei adăuga o cantitate mare de calorii peste necesarul zilnic al organismului şi rişti să-ţi strici somnul.

Iată care sunt cele cinci alimente nerecomandate pentru a fi consumate seara târziu:

Alimentele bogate în grăsimi – care nu numai că te vor face să te simţi morocănos în dimineaţa următoare, ci îţi vor suprasolicita stomacul, care va fi nevoit să digere toată noaptea mâncarea consumată. Astfel, înainte de a merge la culcare, stai departe de fast food, nuci, îngheţată, dar şi de felurile de mâncare cu multă brânză.

Alimentele cu un conţinut ridicat de carbohidraţi şi zahăr – o cantitate foarte mică dintr-un desert, consumată înainte de culcare, te poate ajuta să vă odihniţi fericit. Însă, o porţie mare de prăjitură cu ciocolată, va creşte glicemia şi te va lăsa fără energie a doua zi. Evita să consumi seara târziu prăjituri, biscuiţi şi alte deserturi cu conţinut ridicat de carbohidraţi, dar şi pâine albă.

Carnea roşie şi alte proteine – la fel ca mâncarea bogată în grăsimi, consumul de carne roşie seara târziu îţi perturba somnul, din cauză că stomacul se va lupta să digere aceste alimente. Trebuie să ţii cont şi de faptul că felurile de mâncare pe bază de carne roşie pot să-ţi afecteze grav digestia, înainte de a merge la culcare, însă acelaşi efect îl poate avea şi consumul unor porţii mari de carne de pui sau carne de porc. Nu trebuie să eviţi total consumul de proteine seara, dar asigura-te că optezi pentru porţii mici de carne de curcan slabă sau pentru un iaurt.

  • 5 riscuri ale lipsei de somn

Mâncarea picantă – dacă vrei să iei o gustare seara târziu, staţi departe de sosul picant. Mâncarea picantă poate să te supere stomacul, însă consumul unor astfel de alimente noaptea are şi un alt efect: substanţele chimice din mâncarea picantă pot să-ţi stimuleze simţurile şi să-ţi fie dificil să adormi.

Porţile mari – o gustare luată seara târziu nu trebuie să se transforme într-o masă. Încercă să consumi sub 200 de calorii ca sa nu ai insomnie.

Afla ce spune despre tine pozitia in care dormi. (Otilia Ignat)

Comments

comments

Lasă un răspuns