Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Medicina naturista > Ceai negru si portocale pentru sănatatea femeilor

Ceai negru si portocale pentru sănatatea femeilor

Consumul regulat de ceai negru şi portocale poate reduce riscul de îmbolnăvire de cancer ovarian cu până la 31%, datorită conţinutului de flavonoide și compuşi chimici antioxidanţi.

Cercetătorii de la University of East Anglia din Marea Britanie au studiat dietele a 171.940 de femei, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 55 de ani, pe o perioadă de peste 30 de ani şi au descoperit că cele al căror regim alimentar conţinea cantităţi mari de flavonoide, un tip de antioxidanţi găsit în ceai negru, vin roşu, mere şi citrice, au prezentat un risc mult mai scăzut de îmbolnăvire de cancer ovarian.

Pentru femeile care beau ceai negru în mod regulat, riscul a scăzut cu până la 31%, iar, pentru cele care consumă cantităţi mari de suc de citrice, în special de portocale, riscul a scăzut cu 21%, potrivit datelor studiului publicat în American Journal of Clinical Nutrition.

Principalele surse de flavonoide includ ceaiul negru şi citricele, dar și merele, legumele verzi și conopida și broccoli, care pot fi foarte uşor de inclus într-o dietă, lucru care ne sugerează că schimbări simple ale obiceiurilor alimentare pot avea un impact important în ce priveşte reducerea riscului de instalare a cancerului ovarian.

Experţii cred că flavonoidele oferă protecţie îmbunătăţind circulaţia sangvină şi prevenind inflamaţiile. Totuşi, medicii avertizează femeile să nu se bazeze exclusiv pe o dietă bogată în antioxidanţi şi să efectueze controale medicale regulate, mai ales în situaţia în care în familie au existat cazuri de cancer ovarian sau mamar.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus