Esti aici

Ceaiul Matcha

Ceaiul Matcha este in meniul cafenelelor de lux (latte Matcha!) sau se foloseşte încorporat în deserturi rafinate (cremă de matcha cu gheaţă, tarte, aluaturi şi alte preparate). Se poate combina cu sucuri, piureuri, budinci, seminţe de Chia, cereale si lactate.

Ce este acest praf verde rafinat? Ce este ceaiul Matcha?http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/08/24/ceaiul-matcha-1.jpg

Ceaiul Matcha este… ceai verde din frunye uscate si macinate sub formă de pulbere. Întreaga frunză de ceai este măcinat pana rezultă o pulbere fină, care are textura amidonului de porumb şi o culoare verde vibrant. Ceaiul Matcha poate fi consumat ca ceai sau încorporat în preparate culinare şi pentru frumuseţe.

Identifici ceaiul Matcha de buna calitate dupa aromă şi gust. Are aromă de iarbă proaspătă şi o dulceaţă naturaşă delicată.

Ceaiul Matcha se consuma amestecat cu apa fierbinte. Practic consumi întreaga frunză de ceai, iar acest lucru vine cu o mulţime de beneficii pentru sanatate (antioxidanti si tone de vitamine), cu un gust uimitor. Spre deosebire de alte ceaiuri preparate prin uscare, frunzele de Matcha nu se fermentează. Tocmai acest mecanism contribuie la păstrarea tuturor substanţelor benefice care scad colesterolul, nivelul de insulină, stimulând în acelaşi timp sistemul imunitar.

Este aproape fără calorii (trei per gram, dacă cineva are nevoie să le numere), şi te face să te simţi minunat, aproape instantaneu. Ceaiul Matcha este un energizant perfect, extrem de activ şi eficient, fară efectele negative ale cofeinei. Ceaiul Matcha îţi dă energie treptat, constant şi pe parcursul unei zile întregi.

Ceaiul Matcha are un conţinut de cinci ori mai bogat în L-teanină, un aminoacid rar, comparativ cu alte tipuri de ceai, Matcha oferă o stare de relaxare, stimulând totodată funcţiile creierului. L-teanina ajută memoria, capacitatea  de învăţare, anulând totodată şi efectele adverse ale cafeinei, un compus natural al ceaiului verde.

Iată cum să faci ceaiul Matcha:

1 Pune o lingurita rasa de pulbere de Matcha intr-un castron. Este ideal un vas de bambus, special.
2 Adauga 100 de mililitri de apă fierbinte (79-80 de grade de este temperatura ideala).
3 Bate amestecul pana devine spumos, cu un pămătuf special din fire de bambus si bea-l!

Ceaiul Matcha este considerat astăzi o băutură minune, bogat în antioxidanţi, aminoacizi, minerale şi vitamine. Folosit în trecut de către călugării budişti în cadrul ritualului de meditaţie, ceaiul Matcha conţine de şase ori mai mulţi antioxidanţi decât fructele goji, de şapte ori mai mulţi decât ciocolata neagră şi de 17 de ori mai mulţi antioxidanţi decât afinele.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns