Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Ceaiuri pentru ficat

Ceaiuri pentru ficat

 

Plantele au fost folosite din cele mai vechi timpuri pentru a combate problemele legate de ficat şi de vezica biliară.

O funcţionare deficioasa a ficatului şi a colecistului duc la apariţia calculilot biliari care, prin obstrucţionarea căilor biliare, îţi provoacă durere.

Ficatul este un organ care contribuie la filtrarea şi detoxifierea substanţelor ce pătrund în organismul nostru. Vezica biliară, un organ situat sub ficat, funcţionează prin colectarea şi concentrarea bilei, folosită în procesul de digestie al grăsimilor.

Calculii biliari se formează ca urmare a fluxului lent al bilei, a infecţiei la nivelul ficatului, dezechilibrului hormonal sau a deficitului nutriţional.

Citeste si: Medicamente din natura

Pentru a reduce inflamaţia şi pentru a stimula funcţia hepatică este recomandat consumul anumitor ceaiuri din plante.

Aceste plante nu doar reduc inflamaţia, dar ajută la detoxifierea şi dilatarea căilor biliare.

Ceai din armurariu. Protejează şi regenerează celula hepatică, îndepărtează compuşii toxici din ficat şi protejează celulele împotriva stresului oxidativ. Ceaiul, după ce dă în fiert, se menţine la temperatura camerei timp de 15 minute şi apoi se bea o cană pe stomacul gol. Se administrează 3 căni pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.

Citeste si: Cele mai bune ceaiuri de toamna

Ceai de pătrunjel. Pe lângă faptul că te ajută să combaţi problemele ficatului, consumul de ceai de pătrunjel îţi va creşte şi imunitatea, un lucru necesar acum în prag de iarnă. Pe lângă asta, îţi curăţă sângele de toxine, te ajută să scapi de pietrele de la rinchi, şi este benefic în curele de slăbire, ajutând la arderea grăsimilor.

Ceai de păpădie. Fiind un puternic diuretic, ceaiul de păpădie te ajută să elimini toate toxinele din organism. Este recomandat pentru a scapă de constipaţie, este bun în lupta cu obezitatea şi în combaterea bolilor hepatice. Pentru a scăpa de calculii biliari este necesar un consult la un medic specialist înainte de a consuma ceaiul.

Citeste si: Bauturi energizante alternative la cafea

Ceai de ghimbir. Nu mai are rost să va spun că sigur ştie toată lumea. Ceaiul de ghimbir este bun la toate. Şi când spun toate… chiar mă refer la toate. Pe lângă ficat şi colecist, ghimbirul este bun în digestie, în creşterea imunităţii, are efect antiinflamator, în prevenţia şi tratamentul cancerului, este energizant, şi lista poate continua. Încearcă să introduci ghimbirul în alimentaţia ta zilnică, nu doar sub formă de ceai.

Cu toate că ceaiurile de plante sunt la indemâna oricui, acestea nu trebuie să înlocuiască tratamentele medicamentoase în tratarea bolilor hepatice şi ale colecistului.

Ce alte ceaiuri de plante sunt bune pentru ficat?

 

Comments

comments

Lasă un răspuns