Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Ceaiuri pentru rinichi

Ceaiuri pentru rinichi

Multe femei au problem cu rinichii, iar acest fapt de datorează consumului foarte scăzut de lichide.

Din sărurile şi mineralele care sunt transportate de urină se dezvoltă calculi renali, cunoscuţi sub numele de pietre la rinichi.

Pietrele la rinichi au dimensiuni variate, de la câţiva milimetri la câţiva centimetri în diametru. Acestea pot traversa uretra şi pot bloca pasajul intestinal.

Pentru a scăpa de aceste pietre la rinichi nedorite se poate opta pentru remedii naturale pe bază de plante. Se recomandă un tratament prescris de medic, iar ca ajutător, poţi consuma ceaiuri ce calmează durerile şi elimină pietrele sau nisipul de la rinichi.

Citeste si: Ceaiuri pentru ficat

Ceaiul de mesteacăn. Acesta , prin diureza puternică pe care o produce, ajută la eliminarea toxinelor din corp şi are o acţiune depurativă. Infuzia de frunze de mesteacăn acţionează mărunţind pietrele şi eliminându-le.

Pentru a prepara infuzia,lasă la înmuiat într-o jumătate de cană cu apă 1-2 linguriţe de pulbere de frunze. Acest amestec trebuie lăsat de seară până dimineaţă pentru a se filtra. Se păstrează maceratul, iar pulberea rămasă se opăreşte timp de 20 de minute cu o cană de apă, apoi se lasă la răcit. Cele două extracte se combină, iar compoziţia rezultată se bea cu 15 minute înainte de mesele principale.

Citeste si: Cele mai bune ceaiuri de toamna

Ceaiul de mătase de porumb. Acest ceai se utilizează în tratarea afecţiunilor urinare. Tot sub formă de infuzie, acesta este un remediu împotriva afecţiunilor tractului urinar şi ale vezicii urinare. Infuzia calmează durerile cauzate de pietrele la rinichi şi ajută la eliminarea lor.

Pentru a prepara infuzia aveţi nevoie un sfer de ceaşcă de mătase de porumb proaspătă şi 2 linguriţe de mătase de porumb uscată. Peste se toarnă o cană de apă clocotită. După ce se lasă la infuzat 5-10 minute, se strecoară şi se beau 3 căni pe zi.

Citeste si: Puterile tamaduitoare ale plantelor

Ceaiul de păpădie. Acest ceai ajută la eliminarea nisipului sau a pietrelor de dimensiuni mici. Trebuie preparată o infuzie folosind 20 g de păpădie cu rădăcina cu tot, 10 g de frunze de plop tremurător, 10 g de frunze de urzică şi 10 g frunze de mesteacăn. Peste 2 linguriţe din acest amestec se toarnă o jumătate de litru de apă rece, se pune la foc pentru 20 de minute, după care se strecoară. Acest ceai se diluează cu un litru de apă caldă şi se bea câte o cană de 2-3 ori pe zi.

Tu ce alte ceaiuri ştii că sunt bune pentru rinichi?

 

Comments

comments

Lasă un răspuns