Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Ceaiuri pline de energie

Ceaiuri pline de energie

Aceste ceaiuri au gusturi minunate și  îți dau elan în fiecare dimineață. În plus, sunt excelente contra stresului și dispoziției proaste.

Multe dintre noi sunt obișnuite să bea ceai doar dacă au vreo afecțiune organică. Însă această licoare miraculoasă are efecte pozitive și asupra persoanelor sănătoase. În plus, diferitele plante folosite pentru infuzie sau decoct au proprietăți stimulatoare, antioxidante, vitalizante și digestive. Altele sunt calmante și eliberează tensiunile psihice. Dacă nu știi ceaiul care ți se potrivește, poți încerca diferite combinații până o găsești pe cea care îți asigură doza de energie necesară și te face să începi ziua cu zâmbetul pe buze.

Pachet de energie

Combinația de mentă, lemongrass și verbină lămâiță te aduce rapid într-o formă excelentă. Dacă dorești ca infuzia să aibă un efect echilibrant, adaugă câteva flori de gălbenele.

Băutură pentru doamne

De unde să ne luăm forțe noi atunci când hormonii sunt pe terminate? Crețișoara și trifoiul-roșu conțin fitoestrogeni care atenuează tulburările din timpul menstruației și la menopauză. Levănțica are un efect echilibrant în combinație. Iar o doză mică de turmeric, care conține substanțe antioxidante, protejează celulele de radicalii liberi.

Prospețime de izvor

Stresul și viața trăită în viteză exercită efecte neplăcute asupra stomacului. Menta și florile de portocal energizează și fac bine organelor digestive. Dacă adaugi lemongrass și verbină lămâiță, vei simți imediat cum îți crește vitalitatea.

Impuls proaspăt și plin de viață

Măceșele și citricele conțin foarte multă vitamina C. Acest ceai stimulant și proaspăt, cu gust de fructe întărește sistemul imunitar și alungă bacteriile.

Combustibil pentru o zi

Pentru cele care nu pot începe ziua fără o doză de cofeină: ceaiul din mate și guarana eliberează această substanță treptat în organism, astfel încât să beneficiezi mai multă vreme de ea. Gustul plăcut este garantat de lămâie și de maracuja.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.42/26.10.2017
Autor: Burda Romania
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns