Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Cele mai bune alimente, după opinia nutriționalilor

Cele mai bune alimente, după opinia nutriționalilor

 

Un grup de nutriţionişti au fost rugaţi să numească fiecare trei cele mai bune alimente. Iată ce a ieşit.

Ciupercile sunt cap de lista fiind una dintre cele mai complete şi sănătoase surse de proteine, concurând cu succes carnea.

Orzul este cea mai bună dintre toate cerealele. Este bogat în fibre, reglează colesterolul şi este benefic unui sistem cardiovascular sănătos. Nucile sunt una dintre cele mai bune surse de omega 3, scad nivelul colesterolului „rau” şi îl cresc pe cel „bun”. Sunt ideale la gustările dintre meşe.

Merele sunt cele mai bune fructe şi unele dintre cele mai complete alimente. Dacă ai mânca numai mere ai putea trăi fără prea mari probleme.

Ovăzul a fost şi el nominalizat pentru că are capacitatea de a ţine colesterolul pe linia normală şi îţi ajută inimă să funcţioneze la capacitate maximă. În plus este ideal în dietă femeilor, pentru că susţine sistemul hormonal feminin.

Quinoa
este la fel de hrănitoare precum carnea, fără să aibă grăsimi.

Lapte degresat este principală sursă de calciu, vitamine din grupul B, care susţin activitatea creierului.

Ouăle sunt un aliment complet şi complex. Albuşul are foarte puţine calorii şi zero grăsimi, gălbenuşul este o foarte bună sursă de colesterol sănătos, de vitamine şi minerale fundamentale.

Sardinele sunt considerate cel mai bun peste. Sunt foarte bogate în proteine, vitamină D, B12, dar reprezintă şi o sursă excelentă de calciu şi omega 3.

Spanacul este o sursă de vitamine şi minerale. Iar fierul este doar unul dintre ele. Spanacul a intrat în elită celor 30 de alimente ideale pentru conţinutul special de flavonoide, cu efecte antioxidante, cu totul speciale şi pentru versatilitatea să.

Fasolea este plină de antioxidanţi, fibre şi minerale. În plus are multe proteine de foarte bună calitate. Are capacitatea de a te ţine satul multă vreme, ceea ce nu e de neglijat dacă încerci să slăbeşti.
   

Cartofii dulci sunt mai plini de antioxidanţi, în special beta-caroten. Sunt ideali în alimentaţia copiilor.

Fasolea neagră, la fel că cealaltă varietate, are mulţi antioxidanţi dar şi magneziu, care menţine bună fuctionare a muşchilor şi a nervilor. Este ideală într-o alimentaţie echilibrată, şi are proprietatea de a distruge grăsimea abdominala, scrie realsimple.com.

Practic aceste alimente nu sunt doar cele mai bune, dar sunt suficiente pentru a trăi sănătos şi a acoperi integral tot necesarul de nutrien
ţi.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns