Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Cele mai bune nuci pentru sănătatea ta

Cele mai bune nuci pentru sănătatea ta

 

Am făcut o listă cu cele mai bune nuci (nuci, alune şi alte fructe uleioase). În plus trecem în revistă beneficiile pe care le aduc sănătăţii tale. Se spune că iarna este perioada din an când trebuie consumate nuci, alune şi alte fructe uleioase pentru că ele te ajtă să ai o piele strălucitoare şi să-ţi păstrezi siluetă.

Nucile sunt grupa fructelor cu coajă lemnoasă. Conţin grăsimi esenţiale de care organismul are nevoie mai ales iarnă şi care te ajută să te păstrezi în formă. Nucile ţin inimă sănătoasă, păstrează colesterolul sub control şi te ajută să faci faţă la vicisitudinile sezonului rece. În plus, fructele cu coajă lemnoasă sunt bogate în fibre, ceea ce te va face să te simţi sătulă, aduc proteine şi minerale esenţiale iarnă.

Migdale sunt bogate în magneziu, potasiu, vitamină E şi susţin activitatea colonului. 50 de grame de migdale conţin aproximativ 150 de calorii şi 25% din doză zilnică recomandată de magneziu. În plus au fier, calciu şi proteine de calitate.

Nucile se număra printre cele mai bune fructe cu coajă lemnoasă, deoarece conţin cantităţi mari de acizi graşi omega 3, ce sunt necesari pentru o inimă sănătoasă. În plus, aceştia au proprietăţi anti-inflamatorii care reduc efectele astmului şi artritei. O mână plină de miez de nucă conţine 180 de calorii.

Nucile pecan seamănă foarte mult cu nucile obişnuite, însă coajă este netedă şi foarte uşor de spart. Mai mult, acestea sunt considerate o delicatesă. Adăugându-le dietei tale o să asimilezi 19 vitamine şi minerale, printre care zinc, magneziu, vitamină E, vitamină A, cupru, potasiu şi vitamină B. O mână de nuci pecan consumată o data de două ori pe săptămâna reduce colesterolul şi protejează arterele mai bine decât o pot face medicamentele. O porţie conţine cam 200 de calorii.

Alunele caju conţin cea mai mică cantitate de grăsime dintre toate, dar sunt bogate în cupru şi zinc, ambele substanţe nutritive pentru corpul tău. O porţie de caju prăjit şi uscat conţine aproximativ 160 de calorii scrie ehow.com.

În concluzie, pentru o iarnă reuşită mănâncă nuci! Pe lângă nucile menţionate adaugă şi fistic, alune nesărate şi din când în când şi nuci macadamia. Sau cel mai bine, combină-le pe toate acestea şi ronţăie în fiecare zi.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns