Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Cele mai bune surse de calciu

Cele mai bune surse de calciu

Laptele si produsele lactate sunt cele mai bune surse de calciu. Ce faci daca nu esti consumator de lactate? Folosesti cele mai bune surse de calciu, altele decat laptele si derivatele.

Calciul este unul din mineralele fundamentale pentru organism. Este esential nu doar pentru oase puternice, ci este unul din mineralele care intervine fundamental in procesul metabolic de reglare al nivelului de grasimi din sange si, in mod fundamental, in toate procesele care controleaza si coordoneaza activitatea cardiaca.

Cea mai buna si usoara sursa de calciu o reprezinta lactatele, dar daca din diferite motive nu poti consuma lapte exista alternativele.

Sucul de portocale si portocalele

Portocalele nu sunt doar o sursa de vitamina C, ci si o sursa excelenta sursa de calciu. Un pahar de suc de portocale contine ceva mai mult de 400 de miligrame de calciu, iar o portocala intreaga are circa 200 de miligrame de calciu.

Tofu si laptele de soia

Derivatele din soia contin circa 400 de miligrame de calciu, in 150 de grame, adica aproape jumatate din necesarul zilnic intr-o portie. In plus tofu se prepara cu adaus de calciu, respectiv sulfat de calciu, un coagulant natural care produce textura specifica pe care o are acest derivat din soia.

Somonul

Dintre toate soiurile de peste, somonul este ideal pentru cei care sufera de intoleranta la lactoza. O portie de somon are 180 de miligrane de  calciu. Si nu doar somonul este indicat, ci si sardinele si macroul.

Legume cu frunze verzi

Principalul mineral continut de legumele cu frunze verzi nu este fierul, ci calciul. Spanacul fiert are aproximativ 100 de miligrame de calciu. Varza, salata verde si frunzele de sfecla sunt foarte bogate in calciu care este bine si usor asimilat. O salata are circa 170 de miligrame de calciu.

Seminte uleioase

Doua linguri de seminte de susan contin 350 miligrame de calciu. Migdalele si laptele de migdale, dar si semintele de dovleac si cele de floarea soarelui contin intre 200 si 350 de miligrame de calciu.

Comments

comments

Lasă un răspuns