Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Cele mai periculoase E-uri

Cele mai periculoase E-uri

E-urile sunt aditivi alimentari care fie dau culoare, fie imbogatesc gustul produselor pe care le cumparam.

Dar, in timp ce unele sunt inofensive, iar altele recomandate a se consuma frecvent, sunt E-uri care nu au ce cauta pe masa noastra, pentru ca sunt extrem de toxice si, in timp, pot provoca boli grave.

E 155 – este un colorant artificial

Este nociv mai ales pentru astmatici, are efect cancerigen, determina hiperactivitate, dar si sensibilizarea tegumentelor.

  • Unde il gasesti: in produse de cofetarie si in special in prajiturile pe baza de ciocolata.

5 alimente care calmeaza stomacul

E 315 – este un stabilizator de culoare

Incetineste absorbtia vitaminei C, slabind sistemul imunitar. Este iritant pentru piele si ochi.

  • Unde il gasesti: in produsele congelate de la raftul de carne sau la pescarie, dar si in bauturile carbogazoase.

E 385 – este un antioxidant artificial

Duce la tullburari gastrointestinale si la crampe musculare. Determina tulburari de metabolism si inhiba coagularea sangelui.

  • Unde il gasesti: carne de peste, moluste, crustacee, dressing-uri, sucuri, produse pe baza de oua.

Nu uita de micul dejun

E 621 – este un potentiator de aroma cu efecte neurotoxice

Da greata, arsuri la stomac, migrena, tulburari respiratorii si, mai grav, boli precum Parkinson sau Alzeihmer.

  • Unde il gasesti: intr-o gama larga de alimente, de la condimente la supe sau piureuri concentrate, sucuri sau ketchup.

E 1520 – este un indulcitor artificial, obtinut din petrol

Are efect neurotoxic, da depresie si probleme cardiace. Este nociv si pentru piele, ducand la aparitia dermatitelor.

  • Unde il gasesti: este utilizat ca antigel pentru echipamente auto, dar si in cosmetice sau in produse de cofetarie, inghetata si popcorn.

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus