Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Cele mai populare tipuri de yoga. Care ți se potrivește?

Cele mai populare tipuri de yoga. Care ți se potrivește?

yoga

Să găsești clasa potrivită de yoga poate fi dificil, mai ales pentru că trebuie să descifrezi și înțelegi diferențele dintre principalele tipuri. Pentru a te ajuta să te orientezi, în cele ce urmează îți vom explica pe scurt caracteristicile principale ale celor mai populare tipuri de yoga.

Hatha

Hatha yoga este despre elementele de bază, fiind un intro bun pentru partea mai lentă de yoga. Vei trece printr-o serie de poziții și o vei păstra pe fiecare pentru câteva respirații. Este potrivit pentru persoanele care nu au mai făcut yoga de mult timp, dar și pentru începători.

Vinyasa

Vinyasa este o practică dinamică, „curgătoare”, pe scurt medicație în mișcare. Instructorul îți va prezenta o coregrafie din mai multe poziții de yoga, iar fiecare mișcare este legată de respirație și de o muzică antrenantă. Este alegerea ideală pentru persoanele cărora le place să se miște, dar este recomandată pentru cei care au o oarecare experiență în yoga, altfel te poți simți copleșită.

Iyengar

De data aceasta, mișcările nu „curg” din una în alta, ci te vei concentra pe detaliile fiecărei poziții. Se folosesc multe elemente de recuzită, precum scaune, curele, pături sau chiar funii pentru a înțelege structura și alinierea. Este un tip de yoga potrivit mai ales pentru persoanele care au dureri de spate sau cele începătoare.

Yoga fierbinte

Principala caracteristică a acestui tip de yoga este temperatura ridicată a studioului (40 grade Celsius) și umiditatea ridicată (40%) – astfel, vei transpira foarte mult.

Yin

De data aceasta, pozițiile se țin timp de câteva minute, fiind un tip de yoga mai meditativ. Dacă ești stresată, ai multe pe cap sau suferi de anxietate, Yin yoga poate fi alegerea ideală pentru tine.

Kundalini

Acest tip de yoga se concentrează mai mult pe partea spirituală. Pe lângă pozițiile clasice, se meditează, se cântă și se fac exerciții de respirație.

Tu ai încercat vreodată yoga? Care este tipul tău preferat?

 

 

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre Pilates, sportul preferat al vedetelor

 

Sursă foto: Pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns