Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Ciocolata neagră, un medicament dulce

Ciocolata neagră, un medicament dulce

Ciocolată neagră este un veritabil medicament dulce cu infinite beneficii pentru sănătate, în general, şi în mod special pentru inimă şi pentru psihic.

Modul în care ciocolată cu multă cacao aduce beneficii pentru sănătate a fost descifrat recent de oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea din Louisiana. Bacteriile bune din intestine – bifidobacteriile şi lactobacilii – sunt mari amatoare de ciocolată neagră. Consumând ciocolată neagră aceste bacterii se înmulţesc, lucru ce ajută la producerea unor substanţe cu acţiune puternic antiinflamatoare, naturală.

Mai mult ciocolata neagră blocheaza dezvoltarea unor bacterii dăunătoare Clostridium şi E.coli. Efectul benefic pe care îl are cicolata neagră se intaleaza în urma unui consum moderat de ciocolată, câteva pătrăţele mâncate zilnic sunt suficiente pentru a susţine dezvoltarea bacteriilor benefice.

Pudra de cacao, unul dintre ingredientele ciocolatei negre (dacă este în proporţie de peste 60%), conţine polifenoli antioxidanţi precum catehinele şi epicatehinele, dar şi fibre. Flavonoidele din cacao ameliorează vasomotricitatea, fixându-se asupra celulelor care acoperă vasele, ceea ce reduce presiunea arterială. În plus, aceleaşi flavonoide permit scăderea colesterolului „rău”.

Una peste alta beneficiile pe care le aduce ciocolata cu concentrație mare de cacao sunt certe şi mai mult decat reale. Ceea ce trebuie să faci pentru a profita de toate aceste avantaje este să consumi ciocolată neagră în fiecare zi, dar nu mai mult de 2-3 pătrăţele. Este cu adevarat eficientă ciocolata neagră care are peste 60% cacao şi cât mai puţine ingrediente. Asta înseamnă că ciocolata eficientă contine doar unt de caco, pudră de caco, arome naturale şi zahar. Orice alt adaus strică proprietăţile pe care cicolata neagă le are.

Mai prebuie spus că beneficiile pe care le are ciocolata nu se regăsesc în ciocolata cu lapte şi nici în ciocolata umplută cu creme. Cicolata albă nu are nici una din aceste calităţi regăsite în ciocolata neagră.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns