Ciupercile-super alimente

Ciupercile-super alimente

Indiferent dacă ţie îţi plac sau nu, ciupercile sunt considerate super aliment şi ar trebui să le incluzi în dieta ta cât mai des posibil. Pune-le pe pizza, în supe şi omlete. Dacă mănânci friptură, indiferent de tipul de carne ales, poţi folosi ciupercile ca şi garnitură.

Ciupercile (fungi) sunt fascinante şi sunt cu adevărat super-aliment din următoarele 6 motive:

1.Ciupercile şi oamenii contractează aceelasi fel de infecţii de la aceiaşi microbi patogeni. Cu toate acestea, evoluţia ciupercilor le-a făcut capabile să lupte împotriva acestor infecţii prin producerea unor compuşi speciali necesari distrugerii patogenilor. Când mâncăm ciuperci beneficiem şi noi de aceşti compuşi.

2.Ca orice super-aliment remarcabil, ciupercile sunt alimente funcţionale, conţinând macro şi micro nutrienţi, benefici oricărui sistem din organism.

3.Pălăria ciupercii este de fapt ultimul stadiu din ciclului de viaţă al unei ciuperci şi nu există decât pentru câteva zile. Magia ciupercii se desfăşoară sub pământ, în multe stadii complexe. În ultimul stadiu apare magica, medicinala şi nutritiva ciupercă, în forma în care noi o mâncăm.

4.La fel ca şi oamenii, fungi mănâncă şi digeră plante, producând acea enzimă specială necesară digerării. Luate ca supliment alimentar şi noi beneficiem de această enzima pe care noi nu o producem la fel de bine cum o produc fungi.

5.Atunci când mănânci ciuperci e de preferat să le găteşti pentru a beneficia cel mai mult de calităţile lor nutritive. Dacă ai nevoie de o multi-vitamină naturală, poţi consuma ciuperci. Acest supliment trebuie să conţină toată ciuperca: pălărie, picior şi spori – evident cultivate şi culese ca la carte.

6.Ce beneficii ai dacă mănânci ciuperci? Susţinerea imunităţii, energiei, libidoului, memoriei, sistemului nervos, inimii, plămânilor, sistemul limfatic, circulaţia sângelui şi multe altele.

Sunt sigură că după ce termini de citit acest articol vei merge la piaţă să cumperi ciuperci, nu-i aşa?  

Urmăriți-ne și pe:
Cele mai citite
De Corina Matei | 01 septembrie 2017
De Corina Matei | 01 septembrie 2017

Femeile nu aruncau tărâțele de grâu rămase de la moară. Le luau acasă, pentru borș și hrana animalelor. După o perioadă lungă de desconsiderare, tărâțele au revenit la modă. Tărâțele proaspete (aproape de orice fel) conţin belșug de vitamine din complexul B (B1, B2, B5, B6, B12), vitaminele D, E şi PP, dar şi mult magneziu, […]

Citeste mai mult
Avatar photoDe Andreea Vasile | 16 decembrie 2025
De Andreea Vasile | 16 decembrie 2025

Prietenia e despre oamenii care știu să te facă să râzi, care te înțeleg fără explicații și alături de care timpul zboară. Unele conexiuni vin complet neașteptat și parcă se potrivesc perfect, chiar dacă la prima vedere nu ai fi zis că ar avea ceva în comun. Zodiacul ne poate da câteva indicii despre aceste […]

Citeste mai mult
Abonează-te la canalul nostru de Whatsapp